Cari @ Amanz

Fungsi YouTube Superchat Kini Diaktifkan Di Malaysia – Derma Wang Kepada Penstrim Kegemaran Anda Pada Nilai Bermula RM3

Oleh Nazrin

Link Copied!

Tidak lama selepas fungsi penstriman diaktifkan di YouTube, pihak tersebut juga ada memperkenalkan ciri menderma kepada penstrim menggunakan fungsi Superchat. Fungsi ini hanya diaktifkan di sejumlah negara terpilih, dan sayangnya sehingga sebelum ini, ia tidak diaktifkan di Malaysia.

Tetapi hari ini, kami dapat melihat bahawa YouTube akhirnya telah mengaktifkan fungsi tersebut untuk pasaran Malaysia, dan membolehkan orang ramai di negara ini untuk menderma wang kepada pembangun-pembangun kandungan kegemaran mereka dalam matawang Ringgit Malaysia.

Nilai derma permulaan juga ditetapkan pada RM3, dan boleh ditingkatkan sehingga RM1,500 jika anda mampu untuk menderma sebanyak itu. Fungsi Superchat ini boleh digunakan sewaktu acara penstriman sedang berlaku, dan adalah sebuah tambahan kepada ciri Members yang sudahpun diaktifkan di negara ini sebelum ini.

Dengan lebih ramai penstrim dilihat menggunakan YouTube sebagai platform pilihan mereka, ia adalah cukup menarik untuk melihat YouTube mula mengaktifkan fungsi derma ini di negara-negara tambahan.


Komen ()