Cari @ Amanz

Kamera Utama Samsung Galaxy A22 5G Menerima Skor DxoMark Sebanyak 89 Mata

Link Copied!

Tidak keterlaluan kalau dikatakan bahawa telefon pintar 5G kini semakin mampu milik. Samsung Galaxy A22 5G adalah salah satu daripadanya dan ia boleh dibeli pada harga di bawah RM1000 di Malaysia. Selain daripada rangkaian 5G terbina, tri-kamera pelbagai guna pada peranti ini juga adalah salah satu titik jualannya.

Tri-kamera tersebut terdiri dengan tetapan 48MP (utama) + 5MP (ultra-lebar) + 2MP (kedalaman). Terkini, DxoMark dilihat mengemaskini laporan dengan berkongsi kutipan mata keseluruhan untuk kamera utama peranti ini. Ia menunjukkan Samsung Galaxy A22 5G menerima 89 mata untuk markah keseluruhan. Ringkasan ujian mempelihatkan pecahan mata sebanyak 99 markah untuk keupayaan fotografi. Seterusnya, ia diikuti oleh 30 mata untuk kebolehan zum dan 75 mata pula untuk pula untuk kemampuan rakaman video.

Pujian diberikan kepada pendedahan yang memuaskan untuk kebanyakan situasi. Sistem autofokus juga baik dalam situasi pencahayaan cukup dan hasil potret juga memuaskan dengan keperincian yang jitu. Begitu juga dengan video, ia memiliki sistem imbangan putih yang seimbang secara amnya. Hingar juga terkawal selagi rakaman diambil dalam pencahayaan cukup.

Kritikan pula diberikan kepada penghasilan warna yang sering tidak tepat terutamanya dalam situasi pencahayaan rendah. Kamera ultra-lebar juga memberikan hasil yang kurang memuaskan. Seterusnya, rakaman video pula mempunyai julat dinamik yang terhad. Rakaman pada pencahayaan rendah juga kurang memuaskan dengan tahap butiran yang rendah.

Sumber : DxOMark


Komen ()