Cari @ Amanz

Marshall Motif ANC Dan Minor III Dilancarkan – Menyokong Pembatalan Hingar Aktif Dan Rekaan Seakan AirPods

Link Copied!

Marshall adalah jenama produk audio premium yang terkenal dengan pembesar suara dan set fon kepala. Bulan Mac lepas, mereka mula memasuki arena set fon telinga nirwayar sebenar dengan memperkenalkan Mode II.

Terkini, mereka teruskan usaha dengan menambah lagi produk TWS dalam senarai aksesori audio mereka melalui Marshall Minor III dan juga Motif ANC.

Motif ANC

TWS ini hadir dengan mod pembatalan hingar aktif dengan pelbagai aras dan boleh dikawal sendiri oleh pengguna ingin berada dalam dunia tersendiri pada tahap mana. Mendengar muzik tanpa gangguan dengan membatalkan bunyi di sekeliling atau hanya membatalkan pada kadar tertentu sahaja. Marshall turut menyediakan sokongan mod tembus bunyi untuk tidak leka dan lalai jika ditegur orang lain.

Ia menggunakan pemacu audio 6mm jenis dinamik, dua mikrofon terbina, bateri 4.5 jam dengan ANC atau 6 jam tanpa ANC serta ketahanan mencapai 26 jam bersama pod pengecas. Pengecasan pantas turut disokong dengan 15 minit caj boleh digunakan sehingga 1 jam serta sokongan pengecasan nirwayar turut ditawarkan dengan masa pengecasan sehingga 3 jam untuk penuh. Untuk kualiti audio, mereka menggunakan profil audio tersendiri.

Kawalan adalah melalui gestur dengan sentuhan pada permukaan setiap fon telinga. Ia turut mempunyai aplikasi untuk kawalan tambahan.

Motif ANC menggunakan seakan AirPods Pro dengan tangkai, tetapi ia dilihat lebih tebal dan mempunyai kemasan yang sangat dikenali dengan produk-produk Marshall. Silikon pada fon telinga adalah jenis sealed-fit dan mempunyai tiga saiz. Harga jualan adalah $199 iaitu sekitar RM830.

Minor III

TWS ini juga menggunakan rekaan seakan AirPods, tetapi bukan jenis Pro dan turut mempunyai elemen rekaan tebal dan kemasan ikonik produk mereka. Model ini memfokuskan lebih kepada kualiti audio tanpa sokongan pembatalan hingar aktif. Mereka menggunakan pemacu audio 12mm yang direka khusus untuk TWS ini.

Kawalan sentuhan yang sama turut dikekalkan, tetapi tidak menyokong aplikasi mereka untuk kawalan tambahan. Ketahanan bateri adalah lebih lama, iaitu 5 jam dan 25 jam dengan pod pengecas. Ia bukan jenis dalam telinga, malah adalah jenis terbuka.

Harga jualan juga adalah lebih rendah daripada Motif ANC, iaitu $129 sekitar RM538.

Kedua-dua TWS ini akan dijual bermula 30 September, namun untuk pasaran Malaysia ia tidak diumumkan lagi ketika artikel ini ditulis.


Komen ()