Cari @ Amanz

Denon Memperkenalkan Fon Telinga TWS Pertama Mereka – Hadir Dengan Sokongan ANC Dan Harga Mampu Milik

Oleh Nazrin

Link Copied!

Bagi mereka yang mengikuti perkembangan dunia audio, Denon ialah sebuah jenama audio yang berasal dari Jepun yang cukup terkenal untuk sistem pembesar suara dan fon kepala kategori premium. Kini, Denon dilihat cuba untuk menceburi pasaran TWS pula dengan penawaran dua model fon telinga baru.

Denon dilihat menawarkan dua model fon telinga, termasuklah Denon AH-C630W dan Denon AH-C830NCW yang mana kedua-dua model ini hadir dengan rekaan yang hampir serupa. Kedua-dua fon telinga ini menggunakan pemandu audio yang sedikit berbeza, dimana Denon AH-C830NCW menggunakan pemandu berbentuk bujur dengan diameter 11x10mm, manakala model Denon AH-C630W menggunakan pemandu bersaiz 10mm.

Rekaan kedua-dua fon telinga ini kelihatan seakan-akan fon telinga AirPods, cuma perbezaan paling ketara ialah yang mana kedua-dua fon telinga ini hadir dengan modul Bluetooth 5.0 di bahagian tangkainya, dan bateri di bahagian dalam.

Model Denon AH-C830NCW hadir dengan penawaran pembatalan bunyi hingar aktif dan menyokong Google Fast Pair, manakala model Denon AH-C630W tidak. Kedua-dua fon telinga ini juga hanya menyokong codec audio SBC dan AAC dan tidak hadir dengan sokongan untuk penstriman audio berkualiti tinggi seperti HiRes Audio.

Dari segi penawaran bateri pula, Denon AH-C830NCW hadir dengan jangkahayat bateri 4.8 jam dengan fungsi ANC dipasangkan, ataupun 6 jam apabila ia tidak digunakan, manakala Denon AH-C630W hanya hadir dengan jangkahayat bateri 4.5 jam. Dengan rangka pengecasan, kedua-dua fon kepala ini boleh dicas dengan penuh sehigga empat kali sebelum ia juga perlu dicas semula.

Denon AH-C830NCW dan Denon AH-C630W kini ditawarkan di beberapa pasaran terpilih buat masa ini pada harga $185 dan $95.

Sumber: Denon


Komen ()