Cari @ Amanz

vivo baru-baru ini telah membawa masuk satu lagi siri telefon pintar dibawah keluarga X untuk pasaran Malaysia, iaitu siri vivo X70. Ia mula dipasarkan pada 2 Oktober yang lalu dan menurut laporan daripada vivo Malaysia, jualan pertama siri vivo X70 kali ini telah mencecah 50% lebih tinggi daripada siri X60 sebelumnya.

Mengapa Peratus Jualannya Lebih Tinggi Daripada Jualan Siri vivo X60 Yang Lalu?

Daripada perkongsian jualan ini, kita boleh simpulkan bahawa siri vivo X70 ini digemari dan dicari-cari oleh ramai pengguna disebabkan beberapa faktor.

1. Spesifikasi siri vivo X70 Yang Mementingkan Prestasi Dan Kualiti Kamera

Faktor pertamanya tentunya disebabkan spesifikasi dan penawaran telefon pintar ini yang ternyata memang memenuhi kehendak dan keperluan orang ramai. Terdapat dua model dibawah siri ini, iaitu vivo X70 dan juga vivo X70 Pro. Kedua-duanya membawakan spesifikasi yang hampir sama. Tetapi perbezaan utamanya hanyalah pada sokongan kamera utama dan juga kapasiti bateri.

Kita umum mengetahui bahawa siri X60 yang lalu telah mengejutkan ramai peminat vivo kerana ia hadir dengan sistem pengimejan daripada ZEISS. Bagi siri X70 kali ini, sistem pengimejan ZEISS ini telah ditambah baik dan menerima pengiktirafan ZEISS T* Coating yang dikatakan mampu untuk merakamkan gambar dengan lebih berkualiti daripada siri sebelumnya setaraf menggunakan lensa daripada ZEISS sendiri.

Jika dahulu, vivo hanya meletakkan rakaman jenis Biotar sahaja untuk siri vivo X60. Kini mereka telah menambah tiga lagi jenis rakaman pada siri vivo X70. Tiga jenis rakaman ini dikenali sebagai Plannar, Distagon dan juga Sonnar. Rakaman malam pada telefon pintar ini juga boleh dikatakan agak baik kerana ia dibantu oleh fungsi Real-Time Extreme Night Vision yang mampu untuk menghasilkan rakaman malam dengan lebih jelas dan cantik.

Dari segi rakaman videonya pula, siri telefon pintar ini mampu untuk merakamkan video tanpa sebarang alat penstabilan tambahan. Hal ini kerana anda boleh mengaktifkan mod Ultra Stabilisation 3.0 jika ingin merakamkan video dalam keadaan yang tidak statik.

Kebanyakkan telefon pintar tahun ini hadir dengan ciri saiz memori yang boleh diperluaskan. Bagi siri vivo X70 ini, saiz memorinya boleh dikembangkan sehingga 4GB RAM tambahan. Ini menjadikan telefon pintar ini hadir dengan kapasiti memori 12GB RAM yang boleh diperluaskan lagi menjadi 16GB RAM bersama storan dalaman sehingga 256GB.

2. Pelbagai Promosi Ditawarkan Kerana vivo Bekerjasama Dengan 6 Jenama

Faktor kedua adalah disebabkan orang ramai dapat menikmati pelbagai baucar dan potongan harga daripada banyak barang berjenama yang lain. Hal ini kerana vivo telah bekerjasama dengan 6 jenama iaitu Inswash, Vanilla Crepe, Chek Hup, Khind, Instea, dan Urban Republic by Switch. Jadi, bagi sesiapa yang melayari kedai atas talian vivo hari ini sehingga 10 Oktober kelak, anda berpeluang untuk menebus:

  • baucar digital vivo RM100
  • baucar digital RM5 daripada Vanilla Crepe dengan menggunakan kod VIVO5
  • 10% diskaun untuk mana-mana servis daripada Inswash
  • baucar digital RM30 daripada Khind dengan menggunakan kod KHINDVIVORM30
  • barangan kopi percuma bernilai sehingga RM700 daripada Check Hup
  • baucar sehingga RM20 daripada Urban Republic

Bagi anda yang berminat untuk memiliki siri vivo X70 ini, boleh mendapatkanya melalui laman rasmi vivo atau kedai atas talian rasmi vivo di Shopee dan Lazada pada harga bermula RM2499. Jika hendak membelinya pada harga diskaun, tebus sahaja baucar digital RM100 sekarang melalui kedai atas talian rasmi vivo atau anda juga boleh menebus baucar-baucar digital lain yang tersedia. Beli sekarang sementara stok masih ada dan promosi masih berjalan!

Penafian: Advertorial daripada vivo Malaysia

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd