Infinix Zero X Neo Bakal Tiba Di Malaysia Tidak Lama Lagi – Dijana MediaTek Helio G95, Zum Sehingga 60X

Diterbitkan pada Okt 6, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Selain daripada komputer riba, jenama yang berpangkalan di Hong Kong ini turut sama mengumumkan mengenai ketersediaan sebuah lagi peranti baharu untuk pengguna di Malaysia.

Peranti berkenaan adalah Infinix Zero X Neo. dan ia juga telah sedia diiklankan menerusi kedai atas talian rasmi Infinix di Shopee. Menariknya lagi, harga jualan untuk peranti pintar ini turut telah disenaraikan pada RM899 dan ketersediaannya adalah bermula 10 Oktober 2021.

Untuk spesifikasi khusus, Infinix Zero X Neo dilengkapi skrin bersaiz 6.78-inci LCD beresolusi FHD+ dan menyokong kadar segar semula 90Hz. Ia kemudiannya dipadankan dengan cip MediaTek Helio G95, memori 8GB RAM dan storan dalaman 128GB. Baterinya pula adalah sebesar 5,000mAh yang menyokong pengecasan 18W.

Tetapan kamera adalah 48MP + 8MP + 2MP, sementara itu kamera hadapan pula sebesar 16MP. Turut difahamkan, ia adalah sebuah peranti yang memfokuskan kepada keupayaan kamera yang didatangkan dengan kebolehan zum sehingga 60X. Lain-lain spesifikasi termasuklah port sambungan USB-C, bicu audio 3.5mm dan sebagainya.

komen


© Amanz / 2022 Kami