Corsair Memperlihatkan Rekaan Memori DDR5 Vengeance Mereka – Akan Dilancarkan Bersama-sama Siri CPU Intel Generasi Ke-12

Diterbitkan pada Okt 7, 2021. oleh .

Intel akan melancarkan siri cip pemprosesan generasi ke-12 mereka, Alder Lake tidak lama lagi, dimana ia akan hadir dengan sokongan untuk piawaian memori terbaru, DDR5. Sejumlah papan induk dijangka akan hadir dengan sokongan untuk memori itu sahaja, yang bermakna bahawa untuk mereka yang ingin membangunkan komputer dengan cip tersebut akan perlu membeli memori baru ini.

Corsair, syarikat pembuat aksesori dan komponen komputer desktop baru-baru ini telah memperlihatkan rekaan modul memori DDR5 mereka yang akan hadir dengan nama model Vengeance, sama seperti penawaran memori kelas premium mereka sebelum ini.

Memori Corsair Vengeance DDR5 terbaru ini dilihat hadir dengan rekaan minimalis berprofil rendah. Ini juga berbeza dengan sejumlah memori Corsair Vengeance sebelum ini yang tiba dengan rekaan sirip yang lebih tinggi yang digunakan untuk tujuan astetik. Menariknya, walaupun banyak memori di pasaran sekarang hadir dengan lampu RGB, memori Corsair Vengeance baru ini tidak mempunyainya, kami jangkakan untuk mengurangkan penggunaan kuasa dan memudahkan proses penyejukan memori itu.

Buat masa ini, spesifikasi khusus seperti penawaran jumlah dan kelajuan memori tidak diketahui lagi, tetapi berdasarkan spesifkasi DDR5, ia dijangka akan hadir dengan kelajuan yang jauh berkali ganda lebih tinggi berbanding kelajuan terpantas memori DDR4.

Seperti yang dikatakan tadi juga, Corsair menjangkakan bahawa memori Vengeance DDR5 mereka akan dilancarkan secara serentak dengan pelancaran siri CPU Intel generasi ke-12 Alder Lake kelak.

komen


© Amanz / 2023 Kami