Siri Kad Grafik Intel Arc Alchemist Tidak Akan Tiba Dengan Pengehad Melombong Kriptowang, Bekalan Juga Mungkin Terhad

Diterbitkan pada Okt 12, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Intel dijangka akan memperkenalkan siri kad grafik Intel Arc Alchemist mereka pada awal tahun hadapan, dan walaupun komponen grafik ini dijangka akan memberi saingan kepada AMD dan NVIDIA dalam industri grafik gaming pengguna, orang ramai mempunyai pelbagai soalan mengenai bagaimana Intel mahu menghadapi masalah pembelian pukal oleh kumpulan kriptowang dan juga bekalan kad grafik.

Dalam sebuah temubual bersama Gadgets 360, dua nama besar dalam projek grafik Intel ini, Roger Chandler, Pengurus Besar Intel Client Graphics Products and Solutions dan Raja Koduri, Pengurus Besar Intel Accelerated Computing Systems memberi penjelasan mengenai perkara-perkara ini.

Dari segi pelombongan kriptowang, ia sudah disahkan bahawa Intel tidak akan memasang sebarang pengehad melombong kriptowang pada kad-kad grafik yang akan ditawarkan mereka. Apabila ditanya, Roger Chandler mengatakan bahawa fokus Intel untuk siri kad grafik ini ialah ia memfokuskan kepada meningkatkan prestasi kad grafik tersebut, dan sebarang pengehad kriptowang bukanlah keutamaan untuk mereka.

Dalam pada itu, Raja Koduri juga menyentuh tentang bekalan kad grafik Arc Alchemist apa bila ia dilancarkan kelak. Beliau mengatakan bahawa beliau tidak boleh menjanjikan bekalan yang mencukupi untuk semua orang yang mahu memiliki kad grafik pertama Intel, tetapi akan cuba untuk memastikan bahawa ia akan tiba ke tangan mereka yang benar-benar mahukannya untuk memainkan permainan-permainan komputer pada tetapan yang tinggi.

Beliau juga mengatakan bahawa AMD dan NVIDIA juga tidak boleh menjanjikan bekalan kad grafik yang tinggi pada tahun hadapan, khususnya dengan isu bekalan cip yang dijangka akan berlarutan sehingga ke penghujung tahun 2022 dan mungkin awal 2023.

Dalam pada itu, Intel juga mengesahkan bahawa penjualan kad grafik Arc Alchemist akan ditunda ke suku kedua tahun 2022, dan suku pertama 2022 akan memperlihatkan penawaran cip pemprosesan Intel Arc untuk kelas komputer riba, bersama-sama dengan pelancaran siri CPU komputer riba Intel Alder Lake.

Sumber: Gadgets 360

komen


© Amanz / 2022 Kami