Cari @ Amanz

Untuk sekian lamanya, pengguna boleh menghantar kandungan Instagram ke Facebook, tetapi tidak sebaliknya. Facebook baru-baru ini dilaporkan sedang menguji fungsi hantaran silang kandungan dari platform tersebut ke Instagram.

Fungsi ini, yang menurut Facebook telah mula diuji sejak awal bulan ini, membolehkan pengguna untuk pos gambar dan video ke kedua-dua platform sekaligus. Ini bermakna bahawa mereka yang lebih biasa menggunakan Facebook sebagai platform komunikasi mereka boleh terus menghantar kandungan mereka ke kedua-dua platform ini tanpa perlu meninggalkan Facebook.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, Facebook telah memperkenalkan fungsi ini secara global kepada subset kecil pengguna yang mempunyai akaun bisnes untuk melihat bagaimana fungsi ini dapat membantu golongan-golongan tersebut dalam memudahkan proses pemasaran mereka.

Fungsi silang hantar ini boleh dilihat dalam kotak penulisan kandungan anda, dimana ada satu pilihan kecil yang boleh diaktifkan sekiranya pengguna mahu menghantar kandungan sama ke platform Instagram. Buat masa ini, fungsi ini masih lagi berada dalam fasa ujian, dan Facebook tidak mengesahkan lagi bilakah ia akan diperkenalkan untuk pengguna umum.

Sumber: Tech Crunch

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd