YouTube Hadir Dengan Kategori “New To You” – Cadangan Video Daripada Pencipta Kandungan Baharu

Diterbitkan pada Okt 26, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Umum sedia maklum yang aplikasi YouTube kini mempunyai bar Topic yang menawarkan carian video pantas berdasarkan topik-topik mengikut corak penggunaan pengguna. Ia merangkumi Teroka (Explore), Semua (All), Kraf, Komedi skesta, topik-topik berkaitan jenama telefon dan banyak lagi.

Melaluinya, cadangan video yang akan terpapar adalah yang mungkin pengguna akan minat atau berkaitan dengan video-video yang pernah ditonton sebelumnya.

Tidak cukup dengan itu, YouTube kini memperkenalkan kategori baharu New to you atau Baharu untuk anda di bar Topic ini.

Kategori baharu ini dikatakan adalah berlainan dengan cadangan biasa yang diberikan kepada pengguna. Ia menawarkan lebih banyak kandungan yang mungkin pengguna belum didedahkan lagi serta menyarankan lebih banyak saluran serta pencipta kandungan baharu yang baru ingin membangun. Ia juga akan terpapar dalam suapan YouTube, di mana sedang anda tatal dan mencari video akan ada imej-kenit mencadangkan kategori baharu ini.

Disebabkan ia juga adalah ciri yang diperibadikan, Baharu untuk anda ini hanya akan dipaparkan kepada pengguna terpilih buat masa ini serta mereka yang log masuk dengan akaun Google sahaja. Ia sudah pun diedarkan kepada semua yang terpilih bermula hari ini.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2021 Kami