Cari @ Amanz

Google baru-baru ini telah memperkenalkan sistem operasi Android 12 terbaru mereka yang memperkenalkan sejumlah ciri-ciri baru dan juga kemaskini keselamatan yang memastikan peranti-peranti anda sentiasa selamat dan selesa digunakan.

ASUS hari ini mengesahkan bahawa sejumlah peranti pintar mereka, termasuklah siri ASUS ZenFone 7 dan 8 dan juga ASUS ROG Phone 3 dan 5 akan menerima kemaskini sistem operasi tersebut bermula penghujung tahun ini.

Bermula dengan siri ASUS ZenFone, ASUS ZenFone 8 dan ZenFone 8 Flip akan mula menerima kemaskini Android 12 pada bulan Disember kelak, manakala siri ASUS ZenFone 7 dan ZenFone 7 Pro akan menerima kemaskini tersebut pada separuh pertama 2022 kelak.

Untuk siri ASUS ROG Phone pula, siri peranti ROG Phone 5 dan ROG Phone 5s akan mula menerima kemaskini Android 12 pada suku pertama 2022, manakala siri peranti ROG Phone 3 akan menerima kemaskini sistem operasi tersebut pada separuh pertama 2022.

Untuk peranti ZenFone khususnya, selain daripada kemaskini sistem operasi dan fungsi, antaramuka ZenUI peranti-peranti ini juga akan menerima kemaskini baru untuk menunjukkan penggunaan UI yang memiripi antaramuka stock Android.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd