Cari @ Amanz

DJI hari ini memperkenalkan DJI Action 2, iaitu sebuah kamera aksi bersaiz kompak, dan juga merupakan kemaskini kepada Osmo Action sebelum ini.

DJI Action 2 hadir dengan kamera utama 12-megapixel dengan sokongan rakaman video sehingga 4K. Ia turut menyertakan sebuah skrin sentuh bersaiz 1.76-inci bagi memudahkan kawalan pada kamera berkenaan.

Kamera aksi ini boleh digunakan untuk pelbagai tujuan, sama ada pengambaran swafoto biasa, penggunaan dalam bandar, ataupun untuk merakamkan aksi anda melakukan aktiviti lasak.

Menariknya pada DJI Action 2 kali ini adalah sokongan sambungan berasaskan magnet untuk menambah sebarang modul tambahan – seperti bateri, cagak kamera, rantai leher dan sebagainya.

Pengguna turut boleh menggunakan kamera ini untuk melakukan penstriman langsung, atau sebagai webcam. Ciri kamera aksi lain seperti penstabilan dan sebagainya turut disertakan, selain keupayaan untuk dihubungkan melalui sebuah aplikasi khusus.

DJI Action 2 menawarkan penggunaan bateri sehingga 70 minit, dan 160 minit apabila digunakan bersama modul skrin sentuh hadapan, atau 180 minit apabila dihubungkan bersama modul bateri tambahan.

Di Malaysia, DJI Action 2 ditawarkan pada harga bermula RM1999 untuk kombo DJI Action 2 ersama modul kuasa, lanyard magnetik dan cagak adaptor magnetik.

Pengguna turut boleh mendapatkan kombo pada harga RM2499 yang merangkumi DJI Action 2 bersama modul skrin sentuh hadapan, lanyard  magnetik, cagak adaptor sendi bola magnetik dan cagak adaptor magnetik.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd