Cari @ Amanz

Beats Fit Pro telah dilancarkan sebentar tadi sebagai fon telinga TWS yang menyasarkan pengguna aktif tetapi masih memerlukan sokongan audio sebaik AirPods Pro. Seperti AirPods Pro, Fit Pro adalah dari jenis dalam telinga tetapi mempunyai “sayap” kecil yang diletakkan di dalam cuping telinga bagi memastikan ia kekal kemas serta tidak mudah terjatuh.

Fit Pro mempunyai pod simpanan yang agak besar dengan sokongan pengecasan menggunakan port USB-C sahaja. Putik audio Beats Fit Pro menyokong pembatalan hingar aktif (ANC) dan juga audio spatial Apple. Pada sisi putik terdapat juga pada sesentuh untuk melakukan kawalan audio yang sedang didengari pada peranti yang ditambat.

Cip Apple H1 juga disertakan bagi memudahkan proses pertukaran antara produk ekosistem Apple, sokongan tambatan dua peranti serentak dan juga kawalan suara Hey Siri. Sungguhpun begitu ia masih serasi digunakan pada peranti Android.

Dengan sekali caj putik audio dapat beroperasi sehingga 6 jam atau sehingga 24 jam menggunakan pod pengecas. Sesuai dengan namanya, Fit Pro tiada masalah digunakan ketika bersenam kerana kalis peluh IPX4. Pada waktu ini Beats Fit Pro hanya ditawarkan di beberapa pasaran terpilih pada harga $200 (~RM828) dalam warna ungu, hitam, putih dan kelabu.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd