Cari @ Amanz

Dell XPS Desktop Dengan CPU Intel Alder Lake Akan Mula DItawarkan Pada Bulan Disember Pada Harga Permulaan RM5999

Oleh Nazrin

Link Copied!

Apabila bercakap mengenai siri Dell XPS, kebanyakan kalinya, Dell secara lazimnya akan melancarkan kemaskini kepada siri komputer riba dengan nama yang sama. Tetapi Dell juga mempunyai komputer desktop dengan nama yang sama, dan terkini, mereka akhirnya telah mengemaskini desktop tersebut dengan komponen-komponen terbaru daripada Intel dan NVIDIA.

Dari segi rekaan, Dell XPS Desktop terbaru hadir dengan rekaan berpetak dan juga saiz yang lebih besar berbanding dengan model-model sebelum ini, dimana ia kini bersaiz 27 liter berbanding dengan 19 liter sebelum ini. Ruang yang lebih besar ini bermakna mereka boleh memuatkan komponen-komponen lebih berkuasa dan juga sistem penyejukan cecair AIO yang menyejukkan komponen CPU ini dengan lebih cekap.

Bercakap mengenai komponen dalaman, seperti yang dikatakan, Dell XPS terbaru ini dikuasakan oleh siri CPU Intel generasi ke-12 Alder Lake sehingga pilihan Intel Core i9-12900K, pilihan memori DDR5 terbaru yang hadir dengan kelajuan jauh lebih pantas berbanding dengan DDR4, storan SSD PCIe pantas dan juga pilihan kad grafik sehingga NVIDIA GeForce RTX 3090 ataupun AMD Radeon RX 6900 XT untuk pengalaman gaming terbaik yang boleh dibeli.

Dell Malaysia mengatakan bahawa komputer desktop Dell XPS ini akan tiba di Malaysia pada bulan Disember kelak, dimana konfigurasi asas komputer ini akan ditawarkan pada harga permulaan RM5999.


Komen ()