Google Memberi Alasan Imbasan Cap Jari Yang Perlahan Pada Pixel 6 Kerana Sekuriti Lebih Ketat

Diterbitkan pada Nov 8, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Google baru melancarkan siri peranti Pixel 6 mereka beberapa minggu yang lalu, yang mana ia dikuasakan oleh cip pemprosesan Google Tensor yang dibangunkan dengan kerjasama bersama-sama Samsung. Ia dilihat juga hadir dengan sejumlah fungsi perisian yang memanfaatkan kecerdasan buatan yang dibangunkan oleh Google sepanjang beberapa tahun ini.

Akan tetapi, sejak peranti ini diperkenalkan, ia dilihat hadir dengan sejumlah masalah seperti paparan skrin menunjukkan tona hijau dan berkelip-kelip dan lubang kamera swafoto yang bertindih. Google mengumumkan bahawa isu paparan skrin peranti tersebut, yang secara lazimnya diperlihatkan pada skrin OLED akan diperbaiki pada bulan hadapan.

Terkini, ramai pengguna peranti Pixel 6 juga mengatakan bahawa fungsi pengimbas biometrik cap jari sangat perlahan untuk menyahkunci peranti untuk sebuah produk yang dilancarkan pada 2021 walaupun apabila dibandingkan dengan peranti-peranti kelas pertengahan Android.

Google baru-baru ini dilihat telah mengeluarkan kenyataan mengenai isu ini, dan memberikan alasan bahawa peranti Pixel 6 menggunakan algoritma keselamatan yang menyebabkan peranti ini mengambil masa yang lebih lama dimana pengguna akan perlu mencuba beberapa kali untuk menyahkunci peranti mereka.

Setakat ini Google tidak memberitahu samada ini adalah sesuatu yang akan diperbetulkan oleh mereka, seperti isu peranti dan kamera swafoto pada peranti tersebut. Setakat ini, jika anda memiliki peranti ini anda mungkin akan perlu biasakan diri dengan sistem imbasan cap jari yang dilihat separuh masak buat masa ini.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami