Cari @ Amanz

Google Chrome Desktop Kelak Boleh Terus Mengambil Dan Menyunting Tangkapan Layar

Link Copied!

Google Chrome tidak pernah berhenti menawarkan fungsi dan ciri menarik pada pelayar web mereka, tidak kira untuk desktop atau telefon pintar. Walaupun sudah ada pesaing yang lebih baik, tetapi disebabkan ia sudah lama dan sudah ada ramai pengguna – masih ramai yang setia dengan pelayar web ini.

Terkini selepas diperkenalkan untuk telefon pintar, Google mula membawakan kemampuan tangkapan layar sesebuah laman web dengan hanya tekan ikon kongsi ke desktop. Pengguna akan nampak ikon kongsi di bar alamat, tekan sahaja akan ada pilihan tangkapan layar atau dalam contoh ini tangkapan skrin.

Apa yang menarik adalah, Google kelak akan menawarkan kemampuan menyunting terus imej ini selepas diambil terus dari pelayar web. Kemudian akan ada butang muat turun untuk muat turun hasil tangkapan layar tadi. Dalam ujian tadi, fungsi suntingan masih tidak boleh digunakan dan hanya ada place holder.

Ia juga hanya boleh dicuba pada Chrome Canary dengan mengaktifkan flags yang tersembunyi. Bila ia akan ditawarkan kepada semua masih menjadi tanda tanya, sama-sama kita nantikan.


Komen ()