Cari @ Amanz

Jika anda sedang mencari sebuah paparan skrin bersaiz besar dan hadir dengan pelbagai fungsi-fungsi yang cukup menarik sekali, Sharp Malaysia baru sahaja mengumumkan bahawa mereka akan membawa masuk televisyen pintar 4K terbaru mereka, iaitu Sharp Aquos The Scenes 4K ke pasaran tempatan.

Televisyen pintar Sharp Aquos The Scenes 4K hadir dengan dua penawaran saiz skrin yang berbeza, termasuklah model bersaiz 60 inci dan 70 inci. Kedua-dua televisyen ini menggunakan panel LCD yang menggunakan teknologi pencahayaan Deep Chroma Display Pro yang membantu dalam memancarkan warna-warna cerah yang ranggi dan juga hitam yang benar-benar gelap.

Selain daripada dikuasakan sistem operasi Android TV yang menawarkan sejumlah besar perkhidmatan penstriman seperti Netflix, YouTube, Disney+ Hotstar dan sebagainya, televisyen ini juga turut hadir dengan sokongan teknologi paparan HDR10 yang menjanjikan pengalaman tontonan televisyen dengan kualiti yang terbaik.

Selain daripada itu, televisyen ini juga menggunakan cip pemprosesan Z2 Revelation yang membantu dalam menaiktarafkan resolusi kandungan yang diperlihatkan sekiranya ia tidak hadir dalam resolusi natif 4K sama seperti paparan skrin ini. Ia sedikit sebanyak membantu untuk meningkatkan mutu visual yang diperlihatkan pada televisyen tersebut.

Bukan itu sahaja, sekiranya anda mendapatkan model 70 inci, ia turut dilengkapi dengan sebuah kamera webcam yang boleh digunakan untuk tujuan telesidang ataupun bercakap dengan keluarga anda dikala kini kita masih lagi dibelenggu oleh wabak COVID-19.

Dengan sistem operasi Android TV, pengguna boleh memilih untuk menggunakan aplikasi telesidang kegemaran mereka untuk tujuan berjumpa dengan keluarga ataupun untuk tujuan kerja dan pembelajaran dari rumah.

Sharp Malaysia mengatakan bahawa kedua-dua model 60 inci dan 70 inci Sharp The Scenes 4K ini akan ditawarkan di pasaran tempatan bermula bulan ini, pada harga RM3999 untuk model 60 inci, dan RM6999 untuk model 70 inci.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd