Tablet Lenovo Tab P11 Pro Dan P11 Plus Kini Ditawarkan Di Malaysia Pada Harga Permulaan RM1399

Diterbitkan pada Dis 8, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Kebelakangan ini, penawaran tablet Android dilihat kembali meningkat, khususnya kerana komputer riba berkualiti tinggi semakin sukar untuk dibeli, dan sistem operasi Android dilihat telah dikemaskini pada tahap ia cukup elok digunakan dengan sebuah tablet.

Terkini, Lenovo Malaysia dilihat telah membawa masuk dua model tablet Android mereka, iaitu Lenovo Tab P11 Pro dan Lenovo Tab P11 Plus untuk kegunaan produktiviti dan riadah di rumah dan pejabat. Bermula dengan Lenovo Tab P11 Pro, ia hadir dengan paparan skrin OLED bersaiz 11.5 inci dengan resolusi QHD+ dan menyokong teknologi paparan Dolby Atmos dan juga HDR10.

Dari segi spesifikasi dalaman, ia dikuasakan oleh CPU Qualcomm Snapdragon 730G dengan memori LPDDR4x 6GB dan juga storan dalaman sebesar 128GB. Ia menggerakkan sistem operasi Android 10 dan hadir dengan sistem kamera dwi-lensa 13.0MP dan 5.0MP di belakang tablet tersebut.

Rangka tablet ini dibina dengan rangka aluminum dan hadir dengan ketebalan 5.8mm sahaja, dan jika diingini, pengguna juga boleh memilih untuk mendapatkan aksesori stylus Lenovo Precision Pen 2 dan rangka papan kekunci untuk menukarkan tablet ini untuk dijadikan sebagai sebuah komputer riba yang mudah dibawa kemana-mana.

Model kedua ialah Lenovo Tab P11 Plus, iaitu sebuah tablet dengan paparan IPS bersaiz 11 inci dengan bingkai nipis yang memberikan tablet ini peratusan skrin-ke-bingkai 85% yang menjanjikan pengalaman penggunaan peranti yang baik dalam sebuah rangka peranti yang lebih kecil dari biasa.

Dari segi spesifikasi, tablet ini dikuasakan oleh CPU MediaTek Helio G90T, memori DDR4 sebanyak 4GB dan storan dalaman sebesar 64GB.

Sama dengan P11 Pro, tablet P11 Plus ini juga hadir dengan pilihan untuk mendapatkan dok papan kekunci dan juga stylus Lenovo Precision Pen 2 untuk tujuaj produktiviti dan kreatif.

Lenovo Malaysia mengatakan bahawa kedua-dua tablet ini sudahpun tiba di pasaran tempatan pada tanda harga berikut:

komen


© Amanz / 2022 Kami