Cari @ Amanz

Baru-baru ini, seutas jam tangan baharu Garmin di bawah siri Venu telah tertiris dalam beberapa imej pengolokan tular. Menurut spekulasi awal, jam berkenaan akan dikenali sebagai Garmin Venu 2 Plus, sekaligus menyertai beberapa model terdahulu di bawah model yang sama. Variasi baru ini dijangka akan membawakan beberapa peningkatan berbanding sebelumnya.

Garmin Venu 2 Plus

Dalam perkembangan terkini, terdapat beberapa lagi model jam tangan baharu Garmin yang tertiris. Kesemuanya adalah daripada siri yang berbeza dan rekaannya telah diperlihatkan sepenuhnya menerusi perkongsian daripada WinFuture.

Garmin Epix Gen 2

Antara yang menjadi tumpuan utama adalah Garmin Epix Gen 2. Ia dikatakan bakal hadir dengan rekaan yang jauh lebih elegan dan moden berbanding pendahulunya. Di samping itu, ia juga akan mempunyai saiz muka jam yang lebih besar bersama kerangka yang diperbuat daripada gentian kaca serta besi tahan karat 316L. Bukan itu sahaja, ia juga akan menampilkan lima butang di sisi untuk pelbagai kegunaan. Dari segi fungsi, ia juga dipercayai hadir dengan sejumlah sensor terbina untuk pelbagai data kesihatan dan kecergasan, sokongan GPS dan pelindungan kalis air sehingga 100 meter.

Garmin Fenix 7S

Seterusnya adalah Garmin Fenix 7, Fenix 7S dan Fenix 7X. Ketiga-tiga model ini akan mempunyai reka bentuk yang direka bentuk semula sepenuhnya. Ia juga dilengkapi dengan sejumlah ciri kesihatan dan kecergasan yang biasa. Dari segi binaan, kesemuanya akan menggunakan bahan keluli tahan karat bersama bezel yang diperbuat daripada plastik. Di samping itu, terdapat juga beberapa variasi yang akan dilengkapi dengan kemampuan dicaj menggunakan kuasa solar menerusi penel solar terbina pada muka jam. Info lanjut mengenai Fenix 7X masih tidak diketahui. Tetapi, Fenix 7 dan Fenix 7S boleh didapati dalam dua saiz berbeza iaitu 42mm dan 46mm. Bukan itu sahaja, kedua-duanya turut akan dilengkapi pelindungan kalis air sehingga 100 meter.

Garmin Instinct 2

Akhir sekali adalah Garmin Instinct 2 dan Instinct 2S. Kedua-duanya akan akan dilengkapi dengan paparan e-ink atau berwarna hitam putih untuk kemampuan jangka bateri lebih panjang. Di samping itu, ia juga mungkin mempunyai panel solat terbina untuk kemampuan pengecasan menggunakan kuasa solar. Antara fungsi yang mungkin disokong ialah GPS terbina dan sejumlah besar sensor terbina untuk pemantauan kesihatan dan kesihatan. Sama seperti jam tangan di bawah siri Epix dan Fenix, model ini juga akan menampilkan lima butang di sisi untuk pelbagai kegunaan.

Buat masa ini, belum diketahui bilakah kesemua model ini akan dilancarkan. Tetapi dengan ketirisan ini, kita mungkin akan dapat melihat pengenalannya tidak lama lagi. Sebagai tambahan lagi, Garmin juga dilaporkan dalam perancangan untuk pengenalan Vivomove 3, Vivomove Sport dan Approach S12 dengan pilihan warna baru tidak lama lagi.

Sumber : Gsmarena, Wifuture

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd