Siri Papan Kekunci Mekanikal Ducky One 3 Kini Ditawarkan Di Pasaran Tempatan Pada Harga Permulaan RM499

Diterbitkan pada Dis 31, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Jika anda pernah memikirkan untuk membeli papan kekunci mekanikal, Ducky pastinya sebuah jenama yang anda kenali untuk papan kekunci mekanikal mereka yang menarik dan berkualiti tinggi.

Jenama tersebut kini dilihat membawa masuk papan kekunci mekanikal terbaru mereka, iaitu siri Ducky One 3 yang bukan sahaja hadir dengan beberapa rekaan saiz papan kekunci berbeza, tetapi juga satu fungsi baru yang kami pasti akan menjadikan komputer riba ini pilihan yang sangat baik.

Bermula dengan pilihan saiz, Ducky One 3 hadir dengan tiga saiz papan kekunci yang berbeza, iaitu 60%, 65% dan juga papan kekunci bersaiz penuh dengan 104 kekunci. Kesemua papan kekunci ini juga siap pasang dengan pilihan beberapa suis mekanikal Cherry MX dan juga penutup kekunci yang dibina menggunakan Double Shot PBT.

Paling menarik ialah siri papan kekunci ini hadir dengan ciri hotswap yang mena pengguna boleh mencabut suis mekanikal terbina tanpa memerlukan kelengkapan memateri komponen, dan menukarnya dengan suis-suis lain jika diingini. Pengguna boleh menggunakan suis dengan sokongan untuk 3-pin dan 5-pin

Bagi mereka yang baru mahu berjinak dengan hobi ini, fungsi hotswap ini membolehkan anda untuk mencuba pelbagai jenis suis mekanikal papan kekunci baru tanpa perlu membeli papan kekunci baru. Ini bukanlah model dengan fungsi hotswap pertama mereka, tetapi papan kekunci Ducky One Year of The Rat merupakan sebuah papan kekunci edisi terhad.

Walaupun ia adalah papan kekunci siap pasang, Ducky One 3 ini turut hadir dengan penstabil kekunci diatas plat, dan juga hadir dengan bahan peredam bunyi yang akan mengurangkan bunyi bising papan kekunci apabila menaip dengan kuat.

Dotatech dilihat membawa masuk tiga model Ducky One 3, pada harga RM499 untuk model 60%, RM549 untuk model 65% dan RM529 untuk model bersaiz penuh.

Sumber: Nextrift

komen


© Amanz / 2022 Kami