Cari @ Amanz

Dengan permulaan tahun baru, mungkin anda ingin memberikan nafas baharu untuk telefon pintar Android anda. Kaedah paling mudah, adalah dengan mengubah gambar latar, selain melakukan susunan semula widget, membuang aplikasi yang tidak digunakan, dan sebagainya.

Bercakap mengenai gambar latar, terdapat beberapa aplikasi yang memudahkan anda menemui gambar latar baharu, dan terus memasangnya pada telefon pintar Android anda.

Backdrops – Wallpapers

Aplikasi percuma Backdrops ini menawarkan pilihan sejumlah rekaan gambar latar yang dimuat-naik oleh komuniti. Gambar latar ini boleh dipasang terus pada peranti pengguna secara automatik dengan pantas melalui pilihan “Set Up”. Aplikasi ini disokong oleh pengiklanan.

Abstruct

Abstruct menawarkan sejummlah koleksi gambar latar – seperti pada namanya, bercorak abstrak. Ia turut disusun mengikut koleksi dan kategor. Pengguna turut boleh mendapatkan koleksi gambar latar rasmi OnePlus terus pada aplikasi ini, selain koleksi Paranoid Android.

Tapet

Tapet

Tapet adalah aplikasi gambar latar yang agak unik, dimana ia boleh menjana gambar latar berkualiti tinggi secara rawak mengkikut saiz resolusi peranti anda. Anda turut boleh bermain dengan menatal pada skrin dalam mengubah corak, mengubah warna dan sebagainya.

Selain ini, terdapat sejumlah aplikasi lain yang memudahkan anda menjana gambar latar, termasuk menetapkannya untuk berubah setiap hari. Bagi anda sendiri, adakah anda menggunakan aplikasi khusus untuk proses ini? Atau anda melakukannya secara manual?

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd