Cari @ Amanz

Jika anda seorang gamer bangsawan yang mahukan peranti-peranti terbaik dan terbesar untuk pengalaman gaming yang lain daripada yang lain, ASUS hari ini memperlihatkan penawaran terbaru mereka di arena paparan gaming melalui model terbaru paparan ROG Swift OLED mereka.

Paparan skrin gergasi ini hadir dalam dua pilihan saiz berbeza, iaitu 42 inci (PG42UQ) dan juga 48 inci (PG48UQ), yang mana kedua-dua paparan ini hadir dengan resolusi 4K dan juga kadar segar semula 120Hz, yang mana pemilik komputer berkuasa, ataupun konsol-konsol permainan Sony PlayStation 5 dan Xbox Series X terbaru boleh memanfaatkan mesin gaming berkuasa mereka secara optimum.

Dari segi olahan warna, kedua-dua paparan ini hadir dengan nisbah kontras 1 juta : 1, masa pendam serendah 0.1ms dan boleh memperlihatkan 98 peratus daripada gamut warna DCI-P3 dan menyokong teknologi HDR10. Dari segi palam input, paparan-paparan ini dilengkapi dua palam HDMI 2.1, dua palam HDMI 2.0, satu palam DisplayPort, mempunyai input audio dan juga palam-palam USB.

Paparan ini juga hadir dengan permukaan matte yang memastikan pancaran cahaya tidak memantul balik kepada pengguna, dan mereka boleh melihat semua olahan grafik dan warna dan mendapatkan pengalaman gaming dan tontonan yang terbaik.

Setakat ini ASUS masih belum mengesahkan lagi bilakah mereka akan mula menjual paparan skrin ini, tetapi kami menjangkakan bahawa butiran lanjut mengenai produk ini akan diperlihatkan lebih dekat kepada pertengahan tahun ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd