Cari @ Amanz

HP baru-baru ini telah membuka Experience Hub mereka di tingkat 4, Pavilion Bukit Jalil sebagai sebuah kedai konsep pembelian barangan atas dan luar talian dengan konsep O2O (Online 2 Offline), yang mana pelanggan boleh bersinggah ke kedai tersebut secara fizikal ataupun atas-talian.

Experience Hub, ataupun dikenali sebagai X-Hub merupakan lokasi utama untuk para pelanggan untuk melihat sendiri peranti-peranti terbaru yang ditawarkan oleh HP, termasuklah komputer premium, gaming, produktiviti, komersil dan juga mesin pencetak.

Jika anda tidak pasti tentang apa yang perlu dibeli, HP X-Hub juga hadir dengan pakar peranti yang boleh memberi anda pendapat tentang peranti yang sesuai untuk keperluan anda. HP X-Hub ialah pusat pengalaman peranti yang dibangunkan dengan kerjasama Thunder Match Technologies, salah satu gedung peranti teknologi yang terkemuka di Malaysia, dan memberi jaminan bahawa pelanggan HP akan menerima tawaran dan cadangan untuk peranti yang terbaik.

Selain daripada penawaran produk, HP X-Hub turut menjadi pusat servis peranti HP, dimana pelanggan boleh menghantar peranti untuk diperbaiki, ataupun anda mahu mengukir nama pada peranti anda. HP X-Hub turut hadir dengan sebuah kafe terbina untuk anda menikmati juadah ringan sementara anda menunggu peranti anda diperiksa dan disiapsediakan untuk kegunaan anda.

HP X-Hub juga boleh dinikmati secara atas-talian oleh para pelanggan HP di luar Malaysia, termasuklah Singapura, Indonesia dan Filipina bermula bulan Februari kelak melalui Shopee dan Lazada, manakala penawaran untuk Thailand dan Vietnam akan bermula pada bulan Mac kelak.

Untuk pengunjung dari luar negara, mereka akan dilayan oleh pakar peranti dalam bahasa masing-masing melalui panggilan video dan suara, secara ringkasnya meningkatkan mutu pengalaman mereka walaupun lokasi kedai fizikal terletak di Malaysia.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd