Cari @ Amanz

Rangkaian peranti di bawah siri Lenovo Legion sedia terkenal dengan kemampuan yang memfokuskan kepada permua. Terbaharu, terdapat sebuah peranti dengan nama Lenovo Legion Y90 dilihat menjadi antara topik bualan sejak kebelakang ini. Beberapa maklumat mengenainya juga telah tertiris dalam beberapa laporan lepas.

Paling terkini, peranti dikatakan turut hadir dengan sokongan dwi-kipas bertujuan pengoptimasian pada prestasi peranti. Dengan teknologi ini, Lenovo mendakwa aliran udara keluar dan masuk boleh mencapai 180.65cm³/s. Perkongsian video pendek turut menunjukkan sistem penyejukan ini akan diletakkan pada bahagian tengah peranti.

Dalam perkembangan berbeza, terdapat juga kebarangkalian peranti akan dilengkapi memori mencapai 22GB RAM dengan pecahan 18GB RAM sedia ada dan tambahan RAM Maya sehingga 4GB RAM. Pada masa sama, storan dalaman pula boleh mencapai 640GB dengan gabungan 512GB dan 128GB secara berasingan. Snapdragon 8 Gen1 dan skrin AMOLED 144Hz turut akan melengkapi peranti kelak.

Sehingga kini, masih belum ada sebarang perkongsian lanjut mengenai tarikh pelancaran rasmi. Kita boleh menyasarkan ia bakal didedahkan dalam masa terdekat ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd