Cari @ Amanz

Pemain audio Sony Walkman diperkenalkan sejak era 90an sebagai sebuah pemain pita kaset, dan pada zaman moden telah dinaiktarafkan untuk menjadi sebuah pemain media audio mudah-alih berjenama premium.

Terkini, Sony telah memperlihatkan dua buah peranti Walkman baru, iaitu Sony Walkman NW-WM1ZM2 dan Sony Walkman NW-WM1AM2 untuk mereka yang mahukan pengalaman mendengar audio terbaik yang boleh dibeli dengan wang.

Sony Walkman NW-WM1ZM2 hadir dengan rangka yang diperbuat daripada Oxygen-Free Copper (OFC) dengan kejituan 99.99 peratus yang disalut dengan emas. Sony Walkman NW-WM1AM2 pula hadir dengan rangka yang diperbuat daripada aluminum.

Penggunaan bahan-bahan premium ini dikatakan bukan sahaja memberi peranti ini binaan yang kukuh, tetapi juga membantu dalam pengaliran arus elektrik yang lebih cekap, memberikan pengguna kualiti audio terbaik yang boleh dibeli dengan duit.

Komponen-komponen yang digunakan termasuklah amplifier digital S-Master HX, bekalan kuasa terbina yang premium, kapasitor FT CAP3 dan juga wayar litar keluaran KIMBER KABLE yang membantu dalam menghantar isyarat elektrik kepada palam audio secara lebih cekap juga.

Bukan itu sahaja, Sony juga dikatakan menggunakan bahan pateri yang mengandungi emas yang dikatakan membantu dalam pementasan audio yang lebih luas pada pemain audio terbaru ini.

Sama seperti peranti-peranti audio Sony yang lain, kedua-dua Walkman ini juga hadir dengan sokongan codec audio DSEE Ultimate dan High-Res Audio yang menjanjikan kualiti audio yang terbaik, tidak kira sumber fail audio anda.

Sony Malaysia mengatakan bahawa pra-tempah untuk kedua-dua peranti Sony Walkman NW-WM1ZM2 dan Sony Walkman NW-WM1AM2 akan dibuka pada pertengahan bulan Mac ini dan akan dijual secara rasmi pada bulan April kelak.

Tanda harga untuk Sony Walkman NW-WM1ZM2 ditetapkan pada RM14,999 Sony Walkman NW-WM1AM2 akan dijual pada harga RM5499.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd