Microsoft Dilihat Mahu Memasuki Arena Rantaian Blok Dengan Penyenaraian Jawatan Pengarah Bisnes Kriptowang

Diterbitkan pada Feb 10, 2022. oleh .

Kebelakangan ini, Microsoft dilihat memfokuskan perhatian mereka terhadap pembangunan ekosistem metamesta seperti projek Microsoft Mesh, bersama-sama dengan pengambil-alihan studio pembangunan permainan Activision-Blizzard yang dilihat akan membantu dalam merealisasikan dunia maya tersebut.

Terkini, Microsoft dilihat akan menambahkan teknologi rantaian blok kepada raptai kepakaran teknologi mereka, dimana mereka telah menyenaraikan jawatan Director of Business Development- Cryptocurrencies kepada laman web mencari kerja mereka.

Jawatan ini akan beroperasi dibawah bahagian AI and Emerging Technologies mereka dimana sesiapa yang dijawat akan bertanggungjawab untuk membangunkan teknologi rantaian blok mereka sendiri.

Untuk jawatan ini, Microsoft dilihat sedang mencari seorang individu dengan kepakaran dalam teknologi Web 3.0, rantaian blok, DeFi (Decentralized Finance), DAO (Decentralized Autonomous Organization) dan juga NFT.

Dengan jawatan ini, ia dilihat bahawa Microsoft bukan sahaja akan membangunkan teknologi metamesta mereka sendiri, tetapi juga teknologi rantaian blok yang merangkumi bukan sahaja kriptowang, tetapi NFT, institusi kewangan digital dan juga lain-lain.

Sumber: Microsoft

komen


© Amanz / 2023 Kami