Aplikasi Apple Support Di Amerika Syarikat Mula Memaparkan Harga Anggaran Membaiki iPhone Dan iPad

Diterbitkan pada Feb 15, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Apple Support adalah aplikasi khidmat bantuan pelanggan yang ditawarkan untuk pengguna iPhone dan iPad. Dalam aplikasi ini, pengguna boleh melakukan semakan untuk kerosakan peranti, menyemak masalah prestasi, mengadu mengenai masalah pembayaran dan langganan dan banyak lagi.

Jika didapati masalah yang ringkas, pengguna boleh lakukan semakan dan membaiki mengikut arahan daripada aplikasi atau boleh terus menghubungi pihak Apple melalui telefon atau secara teks.

Terkini Apple telah mengedarkan kemaskini untuk aplikasi ini, memberikan sokongan untuk pengguna terus jelaskan masalah yang sedang berlaku. Jika masalah serius seperti skrin pecah, aplikasi ini akan terus memaparkan anggaran harga untuk membaiki, menetapkan tarikh temu janji atau terus menempah peranti gantian.

Dalam ujian saya, jika memasukkan masalah bateri – ia akan memaparkan visual khas untuk menyemak kesihatan bateri. iPhone 13 saya masih lagi pada kadar 100%, jadi tiada nasihat diberikan. Ciri ini juga masih terhad di Amerika Syarikat kerana apabila saya masukkan masalah skrin pecah, aplikasi menyatakan untuk mencari Genius Bar atau kedai Apple terpilih sahaja yang tiada di Malaysia.

Pada saya ini adalah satu ciri yang amat membantu, memudahkan pengguna untuk bersiap sedia wang untuk dibelanjakan serta mengurus masa untuk menghantar peranti untuk dibaiki. Harapnya ciri ini akan dikembangkan untuk pengguna Malaysia di suatu masa hari nanti.

komen


© Amanz / 2023 Kami