Carian
Telekom Malaysia Dikatakan Sedang Menguji Rangkaian 5G – Mungkin Akan Memperkenalkan Pelan Selepas Tempoh Percuma DNB
February 25, 2022 Nazrin

Apabila Digital Nasional Berhad mengumumkan pembukaan rasmi infrastruktur rangkaian 5G mereka, Yes dan Telekom Malaysia merupakan dua syarikat pertama yang dilihat akan menggunakan infrastruktur tersebut untuk pelan rangkaian 5G mereka.

Dimana Yes dilihat sudahpun mula menawarkan kad sim 5G untuk para pelanggan mereka dimana mereka boleh memanfaatkan rangkaian tersebut tanpa bayaran tambahan sehingga penghujung bulan Mac kelak, Telekom Malaysia masih lagi senyap mengenai penawaran mereka.

Sewaktu pembentangan tahunan Jendela yang terkini, Telekom Malaysia ditanya mengenai pelan rangkaian 5G mereka. Kami diberitahu bahawa Telekom Malaysia kini sedang melakukan ujian skala kecil untuk memastikan kestabilan rangkaian tersebut buat masa ini.

Tengku Muneer Tengku Muzani, Ketua Pegawai Strategi di Telekom Malaysia mengatakan bahawa sebarang pengumuman mengenai rangkaian 5G mereka akan diumumkan selepas tempoh percubaan DNB yang akan ditamatkan selepas penghujung bulan Mac kelak.

Buat masa ini, Telekom Malaysia dilihat hanya akan memberi maklumat dan perkembangan terbaru mengenai rangkaian 5G mereka apabila semuanya sudah tersedia untuk memastikan pelanggan mendapat perkhidmatan terbaik dari mereka.

Komen