Toyota Akan Menutup Semua Kilang Di Jepun – Di Serang Penggodam Keatas Pembekal Komponen

Diterbitkan pada Feb 28, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Isu serangan penggodam dilihat semakin serius kebelakangan ini, dimana pelbagai institusi dalam pelbagai sektor rata-ratanya mengalami kerugian berjuta dolar kerana kekangan kepada operasi harian mereka.

Terkini, jenama pembuat kenderaan terkemuka Toyota baru sahaja mengeluarkan kenyataan bahawa mereka dipaksa menutup semua kilang mereka di Jepun susulan serangan penggodam keatas pembekal komponen mereka.

Toyota dilihat masih lagi mencari sumber serangan godaman ini, dan pembekal yang diserang tersebut juga merupakan syarikat yang bertanggungjawab untuk sistem rantaian bekalan komponen mereka untuk keseluruhan kilang-kilang mereka di negara tersebut.

Setakat ini ia tidak diketahui lagi untuk berapa lamakah penutupan kilang ini akan berlaku. Jurucakap Toyota mengatakan bahawa ia akan ditutup untuk sekurang-kurangnya sehari (1 Mac) untuk menilai tahap serius serangan godaman ini, dan jika ia boleh diperbaiki, ia akan dibuka pada hari seterusnya, jika tidak, ia mungkin akan mengambil masa lebih lama untuk memastikan bahawa kilang-kilang mereka tidak terkesan dengan serangan siber di masa akan datang.

Sumber: Nikkei Asia

komen


© Amanz / 2022 Kami