Perisian Radeon Software Adrenalin Dijenamakan Semula Sebagai AMD Software: Adrenalin Edition

Diterbitkan pada Mac 18, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Jika anda memiliki sebuah kad grafik AMD Radeon, anda pastinya menggunakan perisian Radeon Software untuk mendapatkan kemaskini perisian pemandu kad grafik anda, disamping mengaktifkan pelbagai ciri yang ditawarkan oleh AMD untuk kad grafik anda.

Terkini, Radeon Software Adrenalin telah dijenamakan semula sebagai AMD Software: Adrenalin Edition, dilihat kerana perisian tersebut kini dilihat sebagai cara untuk bukan sahaja pemilik komputer untuk mengemaskini perisian grafik, tetapi juga membolehkan golongan gamer untuk mengoptimasikan tetapan grafik, memudahkan penstriman dan rakaman permainan mereka dan macam-macam lagi.

Selain daripada penjenamaan semula perisian ini, AMD Software juga memperkenalkan sejumlah ciri-ciri baru untuk para gamer memanfaatkan lagi kad grafik AMD Radeon terbaru mereka, termasuklah:

  • AMD Radeon Super Resolution (RSR) – Teknologi penaiktarafan kadar segar semula permainan ini boleh diaktifkan dengan mudah pada perisian AMD Software. Tidak seperti FidelityFX Super Resolution, fungsi ini disokong secara natif tanpa perlu apa-apa perubahan daripada pengguna atu pembangun permainan.
  • AMD Link – Kemaskini kepada perisian Link Play membolehkan sehingga empat peranti untuk disambungkan kepada komputer dengan kad grafik AMD Radeon dengan RDNA/RDNA2 untuk memainkan satu-satu permainan secara multi-pemain tanpa masalah.
  • Radeon Image Sharpening – Radeon Image Sharpening kini boleh digunakan untuk menaiktarafkan visual bukan sahaja dalam permainan komputer, tetapi juga aplikasi produktiviti dan kreatif profesional dengan cepat dan mudah.

Bagi mereka yang memiliki kad grafik AMD Radeon dengan teknologi RDNA/RDNA2, AMD sudahpun mula melancarkan kemaskini untuk perisian AMD Software Adrenalin Edition versi 22.3.1.

komen


© Amanz / 2023 Kami