Universal Music Membeli NFT Bored Ape Untuk Dijadikan Pengurus Kugiran Yang Juga Berdasarkan Watak NFT

Diterbitkan pada Mac 21, 2022. oleh .

Universal Music, label muzik yang terkemuka di dunia baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka telah membeli sebuah NFT Bored Ape pada harga $360,817 untuk menggunakan watak Bored Ape tersebut sebagai rekaan pengurus kugiran yang juga merupakan sebuah kugiran berdasarkan NFT.

NFT yang dibeli oleh Universal Music ialah Bored Ape #5537 yang kini diberikan nama No√ęt All dan akan menjadi pengurus kepada kugiran NFT yang dinamakan Kingship. Kingship pula terdiri daripada empat ahli yang dilihat terdiri daripada tiga rekaan NFT Bored Ape dan satu Mutant Ape.

Rekaan-rekaan NFT ahli kugiran ini semuanya milik Jim McNelis, seorang pengumpul NFT, dan pengasas syarikat pembuat NFT yang dinamakan NFT 42.

Kingship dilihat merupakan projek muzik terbaru Universal Music, yang dilihat hampir serupa dengan satu lagi kugiran berdasarkan watak kartun Gorillaz yang diasaskan pada 1998 yang cukup popular dengan keunikan mereka pada waktu tersebut dengan gabungan lagu dan juga teknik animasi untuk membangunkan video muzik mereka sendiri.

Tidak banyak butiran yang diketahui mengenai Kingship buat masa ini, tetapi mereka mempunyai laman web, akaun Twitter dan juga kumpulan Discord mereka sendiri dimana mereka akan memperlihatkan butiran lanjut mengenai kugiran tersebut.

komen


© Amanz / 2023 Kami