Cari @ Amanz

realme GT2 Pro – Telefon Gaming & Pesaing Baru Kepada Peranti Yang Menyokong Snapdragon 8 Gen 1

Link Copied!

Seiring dengan peredaran teknologi, ada golongan diantara kita yang gemar luangkan masanya dengan permainan atas talian. Malah kebanyakan pengeluar peranti pintar sekarang juga sering melancarkan telefon pintar yang memfokuskan untuk kegunaan gaming. Begitu juga dengan realme. Baru-baru ini mereka telah melancarkan realme GT2 Pro yang dilihat memfokuskan kepada kegunaan gaming.

Dijana Dengan Cip Pemprosesan 4nm Snapdragon 8 Gen 1

Jika anda seorang sering mengikuti arus pemodenan teknologi, kita dapat lihat kebanyakan syarikat pengeluar peranti pintar berlumba-lumba melancarkan peranti mercu mereka dengan janaan cip Snapdragon 8 Gen 1 ini. Untuk pengetahuan anda, cip pemprosesan ini adalah antara cip pemprosesan yang mempunyai markah penanda aras yang tinggi disebabkan prestasinya yang bagus.

Dengan teknologi Snapdragon Elite Gaming, kemampuan GPU dikatakan meningkat sehingga 30% berbanding generasi terdahulu dengan penjimatan penggunaan tenaga sehingga 25%. Malah kecekapan grafiknya juga dikatakan 50% lebih baik dan lancar daripada generasi sebelumnya. Memandangkan realme GT2 Pro ini juga dijana dengan cip pemprosesan Snapdragon 8 Gen 1, sudah tentu anda dapat menikmati prestasi permainan yang lebih mengasyikkan.

Sistem Penyejukan Lebih Besar Untuk Penggunaan Tanpa Cela

Sistem penyejukannya juga dikatakan lebih luas bagi melambatkan proses pemanasan peranti iaitu seluas 37,761mm2. Rekaan ini adalah 26% lebih besar daripada saiz penyejukan yang ada pada siri realme GT sebelumnya. Malah, ia turut dibantu oleh Diamond Thermal Gel yang dikhabarkan mampu mengurangkan kesan pemanasan peranti sehingga 50% hingga 60%.

realme juga menghasilkan rekaan sistem penyejukannya dengan rekaan yang dipanggil Stainless Steel Vapour Cooling Max yang diperbuat daripada bahan aloi tembaga. Rekaan ini dikatakan turut membantu untuk menyalurkan haba dengan lebih baik jika dibandingkan dengan sistem penyejukan yang diperbuat daripada bahan keluli dan aluminium.

Kualiti Paparan 2K Yang Mampu Memberikan Keseronakan Ketika Bermain Permua

DisplayMate telah mengiktiraf kualiti paparan realme GT2 Pro ini dengan gred A+. Hal ini kerana ia hadir dengan sokongan skrin beresolusi 2K WQHD+ AMOLED dan LTPO 2.0 yang menyokong kadar segar semula adaptif bermula 1 hingga 120Hz. Jadi, kadar segar semula pada telefon ini akan berubah-ubah mengikut kandungan yang dipaparkan.

Contohnya, jika anda menggunakan telefon pintar ini untuk membuka media sosial, kadar segar semulanya hanya 90Hz, tetapi jika anda gunakan untuk bermain permua, kadar segar semulanya akan dinaikkan kepada yang paling tinggi, iaitu 120Hz. Melalui fungsi ini, ia membantu realme GT2 Pro ini untuk menjimatkan penggunaan bateri dengan lebih efisien.

Selain itu, peratusan warna gamut pada skrinnya juga dikatakan mencapai 100% dengan ketepatan warna sehingga 0.5 JNCD. Jadi, pewarnaan yang dipaparkan oleh skrin akan kelihatan lebih menarik dan jitu. Ditambah pula dengan sokongan kadar sentuhan Turbocharged sehingga 1000Hz, tentunya tatalan anda akan menjadi lebih lancar dan membantu anda untuk dapatkan kepuasan bermain permua dengan lebih baik.

Bateri Yang Besar Bersama Pengecasan Pantas

Kapasiti bateri yang besar juga memainkan peranan yang penting jika anda ingin dapatkan prestasi permainan yang menyeronokkan secara berterusan. realme GT2 Pro ini dibekalkan dengan kapasiti bateri yang agak besar, iaitu bersaiz 5000mAh. Melalui kapasiti bateri sebesar ini, anda boleh dapat menggunakan realme GT2 Pro ini dalam tempoh masa yang lama.

Namun, anda tidak perlu risau sekiranya ia kehabisan bateri. Ini kerana, anda boleh membuat pengecasan peranti ini menggunakan 65W SuperDart Charge yang dikatakan mampu mengecas penuh dalam masa 40 minit sahaja. Jadi, tidak perlu menunggu lama untuk kembali bermain permua.

Kesimpulan

Jadi bagaimana? Jika anda seorang gamer dan sedang mencari telefon pintar baru untuk dijadikan telefon gaming anda, realme GT2 Pro adalah sebuah model yang anda boleh pertimbangkan untuk dibeli. Ini kerana realme GT2 Pro ini merupakan antara pesaing bagi peranti-peranti terkini yang menerima janaan cip Snapdragon 8 Gen 1 yang mana kita tahu, ia adalah cip pemprosesan yang terbaru dan mendapat markah penanda aras yang tinggi.

Rugilah bagi anda yang masih teragak-agak lagi untuk membeli telefon pintar ini, kerana meskipun harga jualan rasminya adalah RM2999, tetapi anda boleh dapatkannya pada harga promosi iaitu RM2599 sahaja sehingga 31 Mac ini. Bagi setiap pembelian realme GT2 Pro ini juga, anda berpeluang untuk menerima realme Buds 2 Neo secara percuma. Oleh itu, jangan tunggu lagi, beli realme GT2 Pro ini sekarang sementara harga promosi masih lagi ditawarkan.

Penafian : Advertorial daripada realme Malaysia


Komen ()