Carian
ZOTAC GeForce RTX 3090 Ti PGF OC Ialah Kad Grafik Pertama Yang Memerlukan Empat Slot Pengembangan
April 6, 2022 Nazrin

ZOTAC ialah jenama pembuat komponen komputer, khususnya kad grafik yang tidak asing lagi. Dengan pelancaran siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti baru-baru ini, syarikat tersebut telah memperlihatkan sejumlah rekaan kad grafik yang serba baru.

Terkini, mereka telah memperlihatkan kad grafik paling besar mereka yang dinamakan ZOTAC GeForce RTX 3090 Ti PGF OC. Kad grafik ini tidak begitu berbeza berbanding dengan ZOTAC GeForce RTX 3090 Ti Holo AMP Extreme yang juga dilancarkan baru-baru ini, tetapi hadir dengan rekaan yang sedikit berbeza pada bahagian depan dan belakang penyejuk.

Kad grafik PGF OC ini dilihat hadir dengan tiga kipas penyejuk sama yang digunakan pada versi AMP Extreme, tetapi mempunyai rekaan perak dan kelabu, dan hadir dengan LED berwarna ungu, manakala bahagian belakang penyejuk ini dilihat hadir dengan pendakap aluminum yang mempunyai ruang udara yang cukup banyak, khususnya bolong udara yang berbentuk bulat di belakang komponen GPU.

Paling utama ialah bongkah penyejukan GPU yang dilihat sedikit lebih tebal berbanding dengan versi AMP Extreme, yang bermakna bahawa kad grafik ini akan memakan sehingga empat slot pengembangan PCIe didalam komputer. Walaupun begitu, pendakap belakang dilihat akan menggunakan dua slot sahaja pada rangka komputer, jadi anda hanya perlu memastikan ruang didalam rangka komputer mencukupi untuk kad grafik ini.

Ia dikatakan bahawa kad grafik ini hanya ditawarkan di pasaran China buat masa ini. ZOTAC diketahui untuk memperkenalkan kad-kad grafik seperti ini di pasaran-pasaran lain di masa akan datang, jadi ia boleh menjadi satu kemungkinan bahawa ia akan tiba di pasaran tempatan kelak.

Komen