Carian
Silverstone Memperkenalkan Penyerap Haba SSD TM06 Untuk Digunakan Bersama-sama Konsol PlayStation 5
April 6, 2022 Nazrin

Dengan konsol Sony PlayStation 5, anda kini boleh menaiktarafkan storan sekunder konsol tersebut dengan menggunakan sejumlah storan SSD PCIe 4.0 yang ditawarkan di pasaran sekarang yang mempunyai kelajuan pembacaan data sekitar 7GB/s.

Langkah-langkah penaiktarafan storan ini bukanlah sesuatu yang sukar, tetapi oleh kerana storan SSD seperti ini secara lazimnya mengeluarkan jumlah haba yang agak tinggi, pengguna dilihat perlu menggunakan penyerap haba untuk memastikan ia beroperasi pada suhu optimum.

Disini, Silverstone, pembuat aksesori dan komponen komputer telah memperkenalkan penyerap haba SilverStone TP06 yang boleh dimuatkan dan diskru di atas SSD sekunder tersebut tanpa perlu risau tentang isu saiz penyerap tersebut.

Penyerap TP06 ini hadir dengan rekaan tepat untuk slot SSD tersebut, bersama-sama dengan pad thermal yang boleh digunakan untuk menyerap haba daripada komponen SSD. Sayangnya buat masa ini ia tidak diketahui lagi berapakah tanda harga aksesori ini, dan bila ia akan ditawarkan.

Komen