Carian
MSI
MSI Memperkenalkan Komponen-Komponen Baru Untuk Mereka Yang Mahu Membangunkan Komputer Serba Putih
April 7, 2022 Nazrin

Jika anda mahu membina sebuah komputer desktop yang hadir dengan rekaan serba putih, MSI baru-baru ini telah memperlihatkan sejumlah komponen-komponen komputer baru yang akan memudahkan anda untuk membina komputer idaman.

Pertama ialah rangka komputer MSI MPG Gungnir 110R White yang merupakan pilihan warna putih rangka tersebut yang boleh memuatkan pelbagai spesifikasi komponen, dan mempunyai panel tepi yang diperbuat daripada kaca terbaja yang membolehkan pemilik komputer untuk melihat binaan komputer mereka.

Ia juga hadir dengan kipas penyejuk RGB di bahagian depan dan belakang komputer, dan boleh memuatkan radiator bersaiz 120mm dan 240mm di bahagian atas rangka komputer dan sehingga 360mm tanpa masalah.

Kedua ialah penyejuk cecair CPU MAG CoreLiquid 240R V2 yang boleh digunakan untuk menyejukkan CPU-CPU paling berkuasa keluaran AMD dan Intel. Kepala penyejuk CPU ini boleh dipusingkan untuk membolehkan pemasangan di mana-mana bahagian dan memudahkan pengguna untuk memastikan bahawa kepala penyejuk CPU itu berada pada posisi yang tepat.

Melengkapkan binaan serba putih ini ialah dua papan induk MSI MPG Z690 Force WIFI dan juga MSI MAG B660M MORTAR WIFI. Model Z690 dilihat menyokong penggunaan memori DDR5 terbaru, dan juga menyokong teknologi PCIe 5.0 yang memastikan anda bersedia untuk kad-kad grafik di masa hadapan.

Model B660M pula adalah bagi mereka yang tidak begitu risau tentang menaiktarafkan komponen mereka, dan sedia menggunakan teknologi-teknologi sedia ada seperti PCIe 4.0 yang cukup pantas untuk pelbagai senario penggunaan hari ini.

Komen