Cari @ Amanz

Oppo Enco Air2 Pro Hadir Dengan Ketahanan Bateri Hingga 28 Jam

Link Copied!

Seiring pengenalan siri Oppo F21, barisan aksesori audio Oppo di India turut dikemaskini dengan variasi produk baharu. Melaluinya, Oppo Enco Air2 Pro diumumkan dengan beberapa tumpuan utama seperti menyokong pembatalan hingar aktif dan ketahanan bateri mencapai 28 jam lamanya.

Mengulas lebih lanjut mengenainya, ia hadir dengan rekaan fon telinga dalam telinga bertangkai bersama pod pengecas berbentuk bujur. Seterusnya, ia turut didatangkan dengan dua mikrofon terbina yang mampu mengurangkan hingar untuk pengalaman panggilan lebih baik. Pemandu audio pula sebesar 12.4mm yang turut menyokong sistem pembatalan hingar aktif berasaskan AI terbina.

Tidak ketinggalan, ia turut menyokong teknologi Smart In-ear Detection yang membolehkan audio berhenti dimainkan secara automatik apabila fon telinga tidak digunakan. Kemudian, audio dimainkan semula apabila fon telinga digunakan. Spesifikasi lain yang menyokong termasuklah penarafan kalis air IP54, tambatan pantas menerusi bluetooth 5.2, mod permainan dengan latensi 94ms, kawalan sesentuh terbina dan sebagainya.

Ketahanan bateri ada mencapai 28 jam dengan bantuan pod pengecasan. Ia kemudiannya berkurang kepada 7 jam untuk main balik secara berterusan. Pengecasan selama 10 minit pula membolehkan masa main balik audio selama 2 jam. Oppo Enco Air2 Pro dijual pada INR3,499 (~RM194).

Sumber : Oppo India

Komen ()