Cari @ Amanz

Apple iPhone 14 Dijangka Hadir Dengan Sokongan Autofokus Pada Kamera Swafoto

Oleh Aman

Link Copied!

Apple dijangka memperkenalkan iPhone 14 sekitar September tahun ini, dan seperti biasa, beberapa desas-desus awal berkaitan siri iPhone 14 mula kedengaran.

Selain laporan mengatakan iPhone Max akan menggantikan keluarga iPhone Mini, kini laporan baru hadir mengatakan iPhone 14 akan menjadi siri iPhone pertama yang hadir dengan sokongan autofokus pada kamera swafoto.

iPhone 13

Sehingga ke iPhone 13, ia hadir dengan ciri fokus tetap sahaja kamera swafoto, dan semestinya pengenalan sokongan autofokus akan membawakan perubahan drastik – termasuk menghasilkan kesan gambar dan video lebih baik.

Disamping itu, ia juga dijangka menawarkan ciri apertur lebih rendah, iaitu f/1.9 – sekaligus membolehkan rakaman swafoto dan mod potrait lebih cantik.

Selain rakaman gambar dan video, ia juga dijangka memberikan kesan yang baik ketika panggilan video – termasuk melalui FaceTime. Ia tidak diketahui sama ada pengenalan kamera ini juga akan membawa kepada sokongan Center Stage atau sebaliknya.

Seperti biasa, sama-sama kita nantikan pengenalan iPhone 14 kelak yang dijangka akan berlaku dalam sekitar 5 bulan lagi.


Komen ()