Jack Dorsey Mengatakan Pengambil-alihan Twitter Oleh Elon Musk Ialah Langkah Yang Tepat Untuk Masa Hadapan Syarikat Tersebut

Diterbitkan pada Apr 26, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Perjalanan Elon Musk dalam memiliki pegangan pemilik Twitter boleh dilihat sebagai satu cerita yang agak menarik.

Beliau dilihat sangat aktif berinteraksi di Twitter sehingga pemegang saham Tesla terpaksa meminta pihak Securities and Exchange Commission (SEC) untuk memaksa Elon Musk untuk memadamkan beberapa ciapan tertentu kerana melanggar etika perdagangan saham.

Tidak lama kemudian, beliau kemudiannya menyatakan hasrat untuk membangunkan platform media sosialnya sendiri sebelum membeli pegangan saham 9 peratus yang menjadikannya individu dengan pegangan saham terbesar di syarikat tersebut.

Tidak lama kemudian, beliau berjaya mengumpul $46 bilion untuk mengambil-alih terus syarikat tersebut dimana Twitter kemudiannya mengesahkan bahawa syarikat tersebut telah diambil alih olehnya.

Jack Dorsey, mantan CEO dan juga bekas pemilik syarikat media sosial tersebut mengatakan bahawa beliau mempunyai penyesalan tentang beberapa aspek platform tersebut, tetapi mengatakan bahawa Elon Musk dan juga CEO baru Twitter, Parag Agrawal merupakan dua individu yang paling sesuai untuk menyelesaikan masalah-masalah sosial yang sedang membelenggu platform tersebut.

Menariknya, Parag Agrawal sendiri tidak begitu pasti tentang masa hadapan platform tersebut dengan pengambil-alihan ini, kerana pelan Elon Musk untuk masa terdekat ini ialah untuk membawa Twitter kembali menjadi sebuah syarikat persendirian supaya beliau boleh memperlihatkan perubahan yang dikatakan adalah untuk kebaikan platform tersebut.

komen


© Amanz / 2022 Kami