Cari @ Amanz

Jika anda sedang mencari sebuah kerusi gaming yang hadir dengan penawaran-penawaran premium seperti penggunaan kain Alcantara, sistem sokongan lumbar yang memastikan tulang belakang anda tidak membengkok selepas duduk berjam-jam dan sebagainya, Razer Enki Pro kini sudah mula ditawarkan di pasaran Malaysia.

Diperkenalkan untuk pertama kali di acara RazerCon 2021, kerusi gaming Razer Enki Pro hadir dengan saiz tempat duduk sebesar 21 inci, dengan rekaan tempat rehat belakang melengkung dengan sudut 110 darjah yang menjanjikan keselesaan untuk berjam lamanya tidak kira saiz badan anda.

Dalam pada itu, tempat rehat belakang kerusi Enki Pro ini juga hadir dengan sokongan lumbar terbina yang memastikan tulang belakang anda sentiasa berada pada kedudukan tegak walaupun anda duduk diatas kerusi ini untuk berjam-jam lamanya untuk tujuan kerja mahupun gaming.

Pengguna juga boleh menyandarkan tempat duduk sejauh 152 darjah untuk dijadikan sebuah kerusi boleh-rebah dan digunakan untuk berehat dan tidur seketika sekiranya mereka mahu.

Dimana kebanyakan pembuat kerusi secara lazimnya akan menggunakan kusyen yang sama untuk kedua-dua tempat duduk dan juga tempat rehat belakang, Razer Enki Pro ini menggunakan dua jenis kusyen berbeza, kusyen lembut untuk tempat duduk dan kusyen lebih keras untuk sokongan belakang.

Bukan itu sahaja, tempat letak kepala kerusi ini menggunakan kusyen memory foam yang akan mengingati bentuk kepala anda apabila anda menyandarkan kepala anda kepada bahagian rehat kepala.

Razer mengatakan bahawa kerusi gaming Razer Enki Pro ini sudahpun mula ditawarkan di kedai-kedai pengedar aksesori mereka yang tertentu pada harga RM4299.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd