Cari @ Amanz

TweetDeck Untuk Mac Akan Dibuang Pada 1 Julai 2022

Oleh Aman

Link Copied!

Twitter mempunyai penawaran TweetDeck yang memudahkan anda mengikuti pelbagai akaun Twitter dan juga sesuatu senarai dalam kaedah yang efisien. TweetDeck juga ditawarkan dalam bentuk aplikasi untuk para pengguna – termasuk pada Mac.

Apa pun, kini ia dilihat Twitter sedang menstruktur kembali, dan kini memaparkan mesej pada aplikasi TweetDeck untuk Mac – mengatakan aplikasi berkenaan akan dibuang pada 1 Julai 2022 kelak.

Melalui notis yang dipaparkan kepada semua pengguna TweetDeck pada Mac, Twitter mengalakkan pengguna menggunnakan TweetDeck pada versi web.

Ia tidak diketahui sama ada ia akan memberikan kesan jangka masa panjang kepada TweetDeck, dimana ia turut ditamatkan pada suatu masa atau sebaliknya. Sebelum ini, desas-desus hadir mengatakan TweetDeck akan ditawarkan dalam bentuk langganan berbayar tidak lama lagi.

Apa pun, sama-sama kita nantikan perkembangan Twitter dan TweetDeck ini. Bagi anda yang menggunakan TweetDeck pada Mac, boleh menggunakan alternatif melalui web bermula 1 Julai 2022 kelak.


Komen ()