Cari @ Amanz

Rangka Komputer Kecil ASUS Prime AP201 Kini Mula Dijual Di Pasaran Tempatan Pada Harga RM359

Oleh Nazrin

Link Copied!

Rekaan komputer desktop kecil dilihat semakin popular kebelakangan ini, dengan beberapa jenama memperlihatkan rangka komputer yang kecil, tetapi masih lagi boleh memuatkan komponen-komponen yang berkuasa didalamnya.

ASUS baru-baru ini telah memperkenalkan rangka komputer kecil ASUS Prime AP201 yang bersaiz MicroATX, tetapi mempunyai saiz yang mencukupi untuk memuatkan komponen-komponen tambahan yang berkuasa tinggi, seperti penyejuk cecair AIO, kad grafik dan bekalan kuasa berprestasi tinggi.

Rangka komputer ini dilihat boleh memuatkan kad grafik dengan panjang sehingga 338mm dan juga penyejuk AIO dengan radiator sebesar 360mm untuk menyejukkan CPU-CPU paling berkuasa didalam industri.

Untuk memudahkan pemasangan dan penyelenggaraan, rangka ASUS Prime AP201 ini hadir dengan panel sisi magnetik yang tidak menggunakan sebarang skru, dan tidak memerlukan pemutar skru untuk membuka rangka tersebut.

Rangka ini juga tampil dengan palam-palam USB Type-A dan USB Type-C 10Gbps di hadapan rangka jadi anda juga boleh menggunakan papan induk MicroATX yang hadir dengan sokongan ini untuk memudahkan lagi penggunaan aksesori storan berkelajuan tinggi dengan lebih cepat dan mudah.

ASUS Malaysia telah mula membawa masuk rangka Prime AP201 ini ke pasaran tempatan pada harga RM359 untuk rekaan asas dan RM370 untuk rekaan berwarna putih.


Komen ()