Pemegang Saham Twitter Akan Mengundi Tentang Pembelian Syarikat Tersebut Oleh Elon Musk Pada Bulan Ogos Ini

Diterbitkan pada Jun 9, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Selepas menjadi individu pemegang saham terbesar di platform media sosial Twitter, Elon Musk kemudiannya menyatakan hasrat untuk mengambil-alih pemilikan syarikat tersebut pada nilai sekitar $44 bilion.

Elon Musk, yang merupakan CEO Tesla dan SpaceX kemudiannya mengatakan bahawa nilai tersebut mungkin akan merosot kerana jumlah akaun spam dan juga bot yang terkandung dalam platform tersebut. Dia kemudiannya meminta syarikat tersebut untuk berkongsi sejumlah besar maklumat mengenai syarikat tersebut untuk menilai samada syarikat tersebut benar-benar berbaloi untuk diambil-alih.

Lembaga pemegang saham Twitter dilaporkan telah bersetuju untuk mengundi tentang perkara pengambil-alihan oleh Elon Musk ini seawal bulan Ogos 2022 ini, dan telah bersetuju untuk berkongsi sebuah set data yang dinamakan “firehose” yang mengandungi maklumat seperti semua ciapan di platform tersebut, peranti yang digunakan untuk menulis ciapan dan juga butiran profil pengguna.

Butiran ini adalah data yang boleh diperoleh secara terbuka, dan tidak mengandungi butiran peribadi seperti nombor telefon untuk tujuan pengesahan dwi-faktor, nombor kad kredit, alamat emel, akaun NFT dan sebagainya.

Ini adalah supaya Elon Musk dapat melihat sendiri berapa banyakkah akaun-akaun di Twitter yang boleh diklasifikasikan sebagai akaun spam ataupun bot.

Selain daripada data “firehose” ini, ia tidak diketahui lagi apakah maklumat lanjut yang dikongsi oleh pihak Twitter kepada Elon Musk.

komen


© Amanz / 2022 Kami