Cari @ Amanz

MSI Memperlihatkan Komputer Dengan Kad Grafik Intel Arc A380 – Hanya Untuk Pasaran China Buat Masa Ini

Oleh Nazrin

Link Copied!

Siri kad grafik Intel Arc Alchemist telah dilancarkan secara rasmi tidak lama lalu, tetapi sehingga kini, ia hanya dapat diperlihatkan pada sejumlah kecil penawaran. Terkini, MSI dilihat telah membuka pra-tempahan untuk komputer desktop terbaru mereka yang menggunakan kad grafik ini.

Komputer ini, yang dilihat hadir dengan nama MSI M301 tampil dengan penggunaan CPU Intel Core i5-12400F dan juga kad grafik Intel Arc A380 yang disahkan mempunyai jumlah 6GB memori GDDR6 dan tampil dengan sejumlah lapan teras Xe, menggunakan prestasi penuh cip pemprosesan ACM-G11.

Konfigurasi lain komputer desktop MSI M301 ini termasuklah penggunaan memori DDR5 sebanyak 8GB dan juga storan SSD sebesar 256GB yang boleh dinaiktarafkan sekiranya diperlukan.

MSI juga memperlihatkan prestasi komputer ini melalui beberapa tajuk permainan e-sukan yang popular di negara tersebut dan memperlihatkan nilai sekitar 80-200FPS apabila dimainkan pada resolusi Full HD.

Sayangnya buat masa ini komputer desktop ini hanya ditawarkan untuk pasaran China sahaja, tetapi ia tidak mengejutkan sekiranya MSI mula memperkenalkannya di pasaran-pasaran lain yang mungkin mahukan sebuah komputer untuk tujuan penggunaan harian di rumah dengan kemampuan perkomputeran yang sedikit lebih tinggi dari biasa.


Komen ()