Cari @ Amanz

ASUS Malaysia hari ini telah memperkenalkan beberapa siri komputer riba ExpertBook baru untuk pasaran Malaysia yang hadir dengan rekaan serba baru. Dua daripada komputer riba ini ialah ASUS ExpertBook B3 Flip dan ExpertBook B3 Detachable.

Kedua-dua komputer riba ini mungkin hadir dalam siri yang sama, tetapi ExpertBook B3 Flip dikuasakan oleh CPU Intel generasi ke-11, manakala model B3 Detachable pula dikuasakan oleh CPU keluaran Qualcomm.

Model ExpertBook B3 Flip mempunyai paparan skrin 13 inci dengan resolusi Full HD, manakala ExpertBook B3 Detachable tampil dengan paparan bersaiz 10.5 inci yang lebih kecil, tetapi dengan resolusi yang sama.

Seperti yang dikatakan, ExpertBook B3 Flip dikuasakan oleh pilihan CPU Intel generasi ke-11 dengan pilihan memori sehingga 48GB dan storan SSD PCIe 3.0 sebesar 2TB. ExpertBook B3 Detachable pula dikuasakan oleh CPU Qualcomm Snapdragon 7c gen 2 dengan pilihan memori 4GB dan 8GB bersama-sama storan 128GB eMMC.

ASUS ExpertBook B3 Flip mempunyai mekanisma paparan yang boleh dipusing 360 darjah untuk digunakan sebagai tablet, manakala ExpertBook B3 Detachable pula boleh dicabutkan papan kuncinya untuk menggunakan bahagian paparan sebagai sebuah tablet.

Kedua-dua peranti ini juga hadir dengan sokongan untuk kad SIM LTE yang mana pengguna boleh menggunakan sambungan internet mudah-alih tanpa perlu mencari sambungan WiFi percuma di kedai kopi atau sebagainya apabila bekerja di luar pejabat.

ASUS Malaysia mengumumkan bahawa komputer riba ASUS ExpertBook B3 Flip dan ExpertBook B3 Detachable kini ditawarkan di pasaran tempatan pada harga permulaan RM4499 dan RM2099.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd