Komputer Riba Gaming ASUS ROG Flow X16 Kini Ditawarkan Di Pasaran Tempatan Pada Harga Bermula RM9499

Diterbitkan pada July 25, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

ASUS ROG Flow X16 ialah sebuah komputer riba convertible yang boleh dipusing paparannya untuk dijadikan sebagai sebuah tablet, dan akhirnya ASUS Malaysia telah mengumumkan harga rasmi dan penawaran untuk komputer riba ini.

Dengan ROG Flow X16, ASUS memperlihatkan sebuah komputer riba boleh lipat yang tampil dengan paparan skrin bersaiz besar berbanding dengan model ROG Flow X13 sebelum ini. Model ini dilengkapi dengan paparan skrin sesentuh Mini LED bersaiz 16 inci dengan resolusi QHD dengan kadar segar semula 165Hz dan mempunyai nilai kecerahan setinggi 1100 nit dan juga sokongan DisplayHDR 1000.

Menariknya, paparan Mini LED ini hadir dengan nama khususnya sendiri, iaitu ROG Nebula HDR yang menandakan bahawa ASUS telah bekerja keras untuk membangunkan panel ini untuk komputer riba ini, dan mungkin akan diperlihatkan pada model-model lain selepas ini.

ASUS Malaysia dilihat membawa masuk dua model untuk pasaran tempatan yang dikuasakan oleh CPU yang sama, iaitu AMD Ryzen 7 6800HS dengan memori DDR5 sebanyak 16GB dan juga storan SSD NVMe PCIe 4.0 sebesar 1TB.

Perbezaan diantara dua model ini dapat dilihat daripada dua sudut, iaitu penawaran paparan skrin dan juga kad grafik. Model yang hadir dengan paparan skrin ROG Nebula HDR menggunakan kad grafik NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti, manakala model dengan paparan skrin IPS dengan resolusi QHD (2560×1600) menggunakan kad grafik NVIDIA GeForce RTX 3060.

Kedua-dua model ini tampil dengan teknologi baru seperti WiFi 6E, Bluetooth 5.2 dan juga Thunderbolt 4 dan mempunyai bateri 90Wh yang tampil dengan teknologi pengecasan pantas dan juga sokongan untuk pengecasan melalui USB-C.

Tanda harga untuk kedua-dua model ASUS ROG Flow X16 ini adalah seperti berikut:

komen


© Amanz / 2022 Kami