Rekaan Xiaomi 13 Pro Diperlihatkan Dalam Imej Pengolokan

Diterbitkan pada Nov 7, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Xiaomi terkenal dengan pelbagai jenis segmen telefon pintar, ini termasuklah peranti berspesifikasi kelas asas sehinggalah mercu. Kelebihan lain turut boleh dilihat menerusi usaha jenama ini yang sering berusaha menghasilkan peranti yang bukan sahaja tampak premium, malahan selesa penggunaannya.  

Mengulas lebih lanjut, desas-desus mengenai kewujudan peranti pintar baharu Xiaomi 13 Pro sudah kedengaran sejak kebelakangan ini dan terbaharu, imej pengolokannya pula tular menerusi salah satu ciapan oleh OnLeaks. Ia menunjukkan peranti akan mempunyai panel hadapan sejenis melengkung dan berlubang untuk peletakan kamera hadapan tunggal. Skrin dijangka sebesar 6.5-inci dengan padanan saiz bezel yang agak kecil.

Turut disertakan adalah butang kuasa dan laras audio pada sisi kanan. Kemudian, ia diikuti dengan port USB-C, ruang slot SIM dan pembesar suara pada bahagian sisi bawah peranti. Panel belakang pula memperlihatkan modul kamera berbentuk segi empat dan agak tebal dengan sokongan sistem tri-kamera. LED Flash turut sama melengkapinya dalam modul kamera yang sama.

Menurut jangkaan awal, Xiaomi 13 Pro dipercayai hadir dengan janaan cip Snapdragon 8 Gen 2, kamera utama 50MP (IMX989) dengan sensor bersaiz 1-inci dan bateri yang menyokong sistem pengecasan 120W. Selain daripada itu, Xiaomi juga dikatakan turut bekerjasama dengan Leica untuk kebolehan kamera pada telefon pintar ini. Tiada tarikh pelancaran khusus yang diketahui setakat ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami