Kecerdasan Buatan Neurapix Boleh Menyunting 600 Gambar Seminit Menggunakan Gaya Peribadi Pengguna

Diterbitkan pada Jan 11, 2023. oleh .

Banyak masa kami habiskan menyunting gambar di Amanz sebelum sesebuah ulasan diterbitkan. Alangkah baiknya jika wujud sistem yang boleh memudahkan proses in. Neurapix sebuah syarikat pemula dari Jerman berkata mereka telah menghasilkan sebuah kecerdasan buatan yang boleh melakukan 600 suntingan gambar seminit selepas mempelajari gaya peribadi setiap pengguna.

Kecerdasan buatan ini ditawarkan sebagai pemalam untuk Adobe Lightroom yang diberi nama SmartPreset. Selepas mempelajari gaya suntingan, ia boleh mengurangkan masa yang dihabiskan oleh jurugambar dalam Lightroom sehingga 80%. Menurut mereka lagi suntingan yang dilakukan bukanlah sebuah preset tetapi berubah mengikut gambar berbeza.

Neurapix mengenakan bayaran $0.03 untuk memproses setiap gambar sehingga 1,000 gambar. Ia kemudian menjadi lebih murah $0.02 setiap gambar selepas itu. Sistem kecerdasan buatan menjadi semakin popular tahun lalu dengan ChatGPT, DALL.E 2 dan Stable Diffusion digunakan secara meluas oleh orang ramai. Penawaran Neurapix ini menarik tetapi adakah jurugambar ingin membenarkan karya mereka dihasilkan oleh kecerdasan buatan?

komen


© Amanz / 2023 Kami