Cari @ Amanz

Bill Gates Masih Setia Dengan Samsung, Galaxy Z Fold4 Adalah Peranti Pilihan

Link Copied!

Tahun lepas, Bill Gates berkongsi di Reddit AMA yang beliau tidak menggunakan peranti dengan skrin boleh-lipat Microsoft iaitu Surface Duo. Ramai sangkakan pengasas Microsoft ini akan menggunakan peranti tersebut, sebaliknya beliau menggunakan Samsung Galaxy Z Fold3.

Bill Gates menggunakan peranti ini sebenarnya tidak mengejutkan, kerana Samsung banyak bekerjasama dengan Microsoft untuk aplikasi-aplikasi seperti Microsoft 365, One Drive dan sebagainya beroperasi dengan baik bersama One UI.

Terkini, sekali lagi melalui Reddit AMA – Gates mendedahkan beliau masih setia dengan jenama Samsung dan telah menggantikan Galaxy Z Fold3 beliau kepada Galaxy Z Fold4. Kali ini, pengerusi Samsung Korea Selatan, Lee Jay-Yong menghadiahkan peranti ini kepada beliau.

Gates turut berkongsi yang beliau tidak menggunakan sebarang tablet, kerana saiz skrin Galaxy Z Fold4 yang besar, memuatkan banyak aplikasi Microsoft ke dalam peranti termasuk Outlook. Selain itu di pejabat beliau, Gates menggunakan Surface Studio sebagai komputer Windows serta mempunyai beberapa papan putih pintar Surfacen Hub.


Komen ()