Cari @ Amanz

Les’ Copaque Dan Didi & Friends Adalah Dua Saluran YouTube Dengan Jumlah Pendapatan Tertinggi

Link Copied!

Kerjaya menjadi YouTuber pernah diperlekeh kerana dilihat sebagai bukan pelan masa depan yang teguh. Ramai yang mencuba dan ramai juga yang gagal. Yang berjaya walaupun sedikit mampu menjana pendapatan yang cukup lumayan. Menurut laporan Saving Spot, di Malaysia saluran YouTube yang paling menguntungkan ialah Les’ Copaque yang telah menjana pendapatan $16,730, 624 (~RM71 juta) sejak dimulakan.

Ini meletakkan saluran ini sebagai antara lima saluran paling menguntungkan di rantau Asia Pasifik. Saluran yang paling menguntungkan di rantau ini ialah ChuChu TV dari Indian yang menjadi hampir $82 juta setakat ini. Sementara itu saluran YouTube paling menguntungkan ialah Cocomelon yang telah menjadi hampir $283 juta.

Menurut Saving Spot, saluran YouTube paling menguntungkan pada waktu ini ialah yang menyasarkan golongan kanak-kanak. Di Malaysia, saluran kanak-kanak yang menjana pendapatan tertinggi selain Les’ Copaque ialah Didi & Friends yang telah menjana $10,564,465 (~RM45 juta) setakat ini.

Jadi sekiranya anda ingin meningkatkan kebarangkalian menjana pendapatan tertinggi di YouTube, bukalah saluran yang menyasarkan golongan kanak-kanak.


Komen ()