Cari @ Amanz

Anda Boleh Dapatkan HONOR X9a 5G Secara Percuma Dengan Mudah, Tapi Bagaimana?

Link Copied!

HONOR sekali lagi memperkenalkan peranti 5G baharu menerusi HONOR X9a pada bulan lalu yang sarat dengan teknologi menarik. Ia merangkumi skrin melengkung yang kukuh, selain bateri dan storan yang berguna untuk pelbagai kegunaan harian. Bukan itu sahaja, peranti juga menyertakan sokongan Google Mobile Services (GMS) secara terbina yang membolehkan pelbagai aplikasi kegemaran boleh dimuat turun menerusi gudang aplikasi Android Playstore tanpa masalah.


Skrin Melengkung OLED Ultra Kukuh 

Seperti model-model sebelum ini, peranti HONOR di bawah siri X sering mempunyai ketahanan yang baik dalam persekitaran ekstrem. Ini termasuk untuk HONOR X9a 5G sendiri yang turut didatangkan dengan kualiti terbaik. Dibina dengan skrin melengkung OLED Ultra kukuh, ia amat membantu peranti untuk tahan lebih lama tanpa menjejaskan prestasi. Hal ini bertambah baik apabila skrin peranti turut menggunakan pelindung kaca Super Reinforced 0.65mm yang diiklankan lebih tahan lasak dan kukuh berbanding pelindung kaca lain yang lazim digunakan dalam industri.

Ia bagaimanapun bukanlah dakwaan semata-mata, tetapi berjaya dibuktikan menerusi beberapa ujian kualiti yang tahan lasak seperti dijatuhkan berulang kali ke atas lantai dari ketinggian satu meter, dihentak pada buah tembikai, ketam serta kacang keras dan ujian tekanan duduk dengan peranti di dalam poket. Hasilnya terbukti peranti berjaya melepasi semua ujian dengan baik, seterusnya mampu berfungsi dengan baik seperti biasa.

Dengan adanya pengiktirafan HONOR Gold Label pula, ianya akan memberi nilai tambah pada peranti. Dalam masa sama, HONOR juga dilihat tidak lokek dalam memberikan tawaran perlindungan skrin retak selama 180 hari dengan setiap pembelian peranti. Ia bukan sahaja memberi kemudahan dan keselesaan kepada pengguna. Malahan menjadi salah satu cara meningkatkan kepercayaan pengguna terhadap kualiti perkhidmatan yang disediakan oleh HONOR sendiri.


Skrin 120Hz Dengan Kelancaran Tanpa Batas 

Seperti yang boleh kita harapkan dengan skrin jenis OLED sudah tentunya peranti HONOR ini dapat menghasilkan paparan dengan warna yang cantik. Bukan itu sahaja, pengalaman ini bertambah baik apabila skrin juga menyokong kedalaman warna 10-bit yang mampu memaparkan paparan sehingga 1.07 billion warna. Ini dipadankan pula dengan kadar pensampelan 300Hz dan segar semula yang tinggi sehingga 120Hz amat berguna untuk pengalaman tatalan yang lancar.

Dengan ini pengguna tidak perlu gusar terutamanya jika mahukan peranti dengan paparan visual yang lancar dan tindak balas skrin yang pantas, peranti HONOR ini adalah jawapan yang sebaiknya. Akui sentiasa peka dengan kesihatan mata pengguna, HONOR juga tidak ketinggalan menyertakan teknologi 1920Hz PWM Dimming pada peranti bagi memastikan skrin selesa digunakan dalam pencahayaan yang malap. Sebagai tambahannya lagi, ia juga diperakui dengan TÜV Rheinland Low Blue Light Certified untuk pencahayaan sinar biru yang rendah dan bebas kedipan.


Simpan Fail Tanpa Gangguan

Peranti dengan sokongan RAM dan storan yang besar sepertinya sudah menjadi kebiasaan malahan tradisi bagi HONOR. Sama seperti HONOR X9a 5G sendiri yang mempunyai RAM 8GB dan tambahan maya 5GB yang menjadikan peranti menyokong sehingga 13GB RAM bagi membolehkan penukaran antara aplikasi lebih lancar. Ini padankan pula dengan storan dalaman 256GB yang semestinya bantu menyerlahkan lagi keseronokan sambil menyelesaikan masalah kekurangan ruang penyimpanan yang sering dihadapi oleh segelintir pengguna ketika ini. Kapasiti yang disediakan ini juga dianggap memadai meskipun sokongan kad mikro SD tidak diberikan pada peranti ini. 


Ketahanan Mencapai 2 Hari Penggunaan 

Bagi meningkatkan lagi keseronokan, peranti ini juga dilengkapi dengan bateri berkapasiti besar 5100mAh. Ini sekaligus mampu menghilangkan kerisauan pengguna sekiranya kehabisan bateri. Malahan bateri peranti ini juga dimuatkan dengan HONOR’s Smart Power-Saving Technology yang menjanjikan ketahanan mencapai 2 hari (dengan penggunaan yang ringan) bagi kemudahan pengguna ketika berada di luar rumah.

Dengan pengecasan pantas 40W HONOR SuperCharge pula pengguna boleh mengecas peranti dengan cepat. Ia menjadi lebih menarik menarik apabila peranti juga boleh digunakan untuk aktiviti main baik video sehingga 12.5 jam lamanya untuk pengecasan selama 30 minit. Pujian turut boleh diberikan apabila HONOR dilihat berjaya memuatkan bateri yang besar ini ke dalam sebuah tubuh peranti yang nipis dan ringan. Hal ini sekali lagi amat berguna untuk pengalaman penggunaan yang baik, selain turut memudahkan peranti dikendali dalam apa juga keadaan tanpa masalah.


HONOR X9a 5G PERCUMA Buat Semua!

HONOR X9a 5G percuma buat semua? Benar, anda tidak salah baca. Tapi bagaimana cara untuk mendapatkannya? Mudah sahaja dengan pelan pascabayar Celcom MEGA 158! Anda hanya perlu mendaftar dengan pelan ini sekarang, seterusnya HONOR X9a 5G akan menjadi milik anda SECARA PERCUMA!

Menariknya lagi mengenai pelan ini termasuk 100GB internet berkelajuan tinggi, akses 5G percuma (masa terhad sahaja), panggilan HD tanpa had ke semua rangkaian dengan VoWiFi & Volte, 2 kandungan percuma untuk konten VR, Blacknut Cloud Gaming serta TVB Anywhere+ percuma selama sebulan dan sokongan talian untuk 6 orang keluarga.

Sebagai pilihan lain, peranti ini juga boleh dimiliki dengan harga serendah RM299 menerusi pelan Digi Postpaid 90 dengan tawaran perlindungan skrin retak selama 6 bulan (bernilai RM169) yang diberikan percuma. Selanjutnya promosi lebih murah berharga RM99 turut boleh didapati menerusi pelan Maxis Postpaid 128 yang membolehkan talian dikongsi dengan seorang lagi pengguna serta sokongan panggilan HD dan sms tanpa had ke semua rangkaian turut diberikan. 

Untuk maklumat dan lebih banyak promosi menarik, sila layari laman web rasmi HONOR Malaysia.

Penafian: Advertorial dari HONOR Malaysia


Komen ()